Schoonmaak in verkiezingsprogramma's: PVV wil adequate steun voor ondernemers

Van VVD tot aan Forum voor Democratie… Op volgorde van de huidige zetelverdeling spitte Service Management de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen door. Op zoek naar de plannen die relevant zijn voor de schoonmaakbranche. Dat hebben we gebundeld in een gratis whitepaper (die je HIER kunt downloaden). Elke dag zetten we de spotlight op een andere partij. Met vandaag: de PVV.

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders is met twintig zetels de tweede partij in de Tweede Kamer. De PVV wil dat niet de EU, maar Nederland weer baas wordt over eigen grenzen en eigen Vreemdelingenbeleid. “We willen een restrictief immigratiebeleid om nog meer overbevolking te voorkomen. Migranten uit islamitische landen komen Nederland niet meer in en er komt een volledige asielstop en dus sluiting van asielzoekerscentra.” Wilders wil een verbod op het dragen van hoofddoekjes in overheidsgebouwen, inclusief de Staten-Generaal. “Bij een dubbele nationaliteit geen stemrecht en geen politieke functies.”

Als we niet oppassen, wordt 2021 een rampjaar met massaontslagen en vele faillissementen

Als we niet oppassen wordt het een rampjaar

De beschikbare steun compenseert volgens de PVV bij lange na niet de enorme financiële schade die is opgelopen. “Voor de PVV is dit onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat de overheid een ondernemer verplicht om zijn levenswerk te stoppen maar vervolgens niet adequaat compenseert. Zolang de coronacrisis duurt, moeten ondernemers en werknemers financieel worden geholpen.”

Compleet overzicht

Download gratis

Even later in het verkiezingsprogramma: “Als we niet oppassen, wordt 2021 een rampjaar met massaontslagen en vele faillissementen. Daarom gaat de PVV door met het volledig steunen van bedrijven zo lang als nodig. We moeten hoe dan ook voorkomen dat gezonde bedrijven failliet gaan en mensen massaal hun baan verliezen. De PVV gaat dus ook niet bezuinigen of de belastingen verhogen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. We gaan juist de economie aanjagen door te investeren en consumptie te stimuleren.”

Pensioenfondsen rekenen zich arm

Pensioenfondsen worden volgens Wilders gedwongen om zich arm te rekenen met een onrealistische en rigide rekenrente. “Daardoor blijft de discussie over de toekomst van de pensioenen maar doorgaan. Wij willen niet dat pensioenen minder zeker worden en afhankelijker zijn van beursresultaten. De voorgestelde afbraak van ons pensioenstelsel moet dus van tafel.” De AOW-leeftijd moet wat betreft de PVV op 65 liggen. “Zware beroepen geven we de mogelijkheid na veertig jaar werk met pensioen te gaan.”

Bij de beleidspunten zegt de PVV de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt tegen te willen gaan. “Zzp’ers kunnen zich betaalbaar en vrijwillig verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en voor hun pensioen.”

Bron: PVV