Om alvast te noteren: Facto Congres vindt plaats op 21 september

Om alvast te noteren: Facto Congres vindt plaats op 21 september

De datum van het Facto Congres 2023 is bekend. Het event vindt plaats op donderdag 21 september in De Woonindustrie in Nieuwegein. Het programma wordt de komende periode uitgewerkt. Al wel is bekend wie de dagvoorzitter wordt, dat is Suzan Vink-Opstal.

Afgelopen jaar vond het Facto Congres ook plaats in Nieuwegein. Met 300 facility professionals in de zaal was het – net als de jaren daarvoor – weer een volle bak. Zij woonden de keynotes van dr. Danielle Braun en acteur Loek Peters bij en lieten zich inspireren in sessies over onder meer hybride werken, circulair inkopen en Integrated FM als Game Changer in Hybrid Working.

Programma uitwerken

Het programma van het Facto Congres 2023 wordt de komende periode uitgewerkt. Suzan Vink-Opstal neemt net als vorig jaar het dagvoorzitterschap op zich. In de komende maanden wordt meer bekend over de sprekers en onderwerpen.

Slechts helft werkend Nederland kent schoonmaker bij naam

Slechts helft werkend Nederland kent schoonmaker bij naam

Bijna acht op de tien werkende Nederlanders beschouwt schoonmakers als waardevolle collega's. Toch kent slechts 53 procent de schoonmaker van zijn werkplek bij naam. Ook overweegt ruim de helft van werkend Nederland een andere baan te zoeken als de werkomgeving vies en niet opgeruimd is. Dat blijkt onderzoek van schoonmaakbedrijf Vebego Cleaning Services in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect onder 1.008 werkenden in Nederland.

Vakantiekrachten schoonmaak vertellen: "schoonmaak leuk en flexibel"

Vakantiekrachten schoonmaak vertellen: "schoonmaak leuk en flexibel"

Schoonmaken is deze zomer een populair vakantiebaantje onder jongeren. Hoe ervaren zij het om een paar weken aan de slag te gaan in het schoonmaakvak? Dtv nieuws interviewde vakantiekrachten Lieke Kaspers en Maartje van Veen.

Kinderen van schoonmaakcollega's CSU te horen op Qmusic 

Kinderen van schoonmaakcollega's CSU te horen op Qmusic

Al voor de twaalfde keer is CSU trotse sponsor van het populaire radiospel Het Geluid op radiozender Qmusic. Ook dit jaar ontwikkelden ze daarom een nieuwe radiocampagne. Waar vorig jaar nog de schoonmaakcollega's zelf de groetjes deden in de commercials, spelen dit jaar hun kinderen de hoofdrol.

Edgar van Engelen. Foto: Henk Snaterse.

Blog Edgar van Engelen (Qualis Insight): Schoonmaakbeleving is...

Schoonmaakbeleving is persoonlijk. Wat de een schoon vindt is voor een ander vuil. Als een gebouw nieuw en goed onderhouden is, voelt het schoon ten opzicht van een gebouw dat oud is en slijtage vertoont. Maar schoonmaaktechnisch kan het juist andersom zijn. Een positief gevoel voor schoonmaak is afhankelijk van verschillende factoren en wij hebben invloed op deze factoren.