Schoonmakend Nederland zet schoonmaakmedewerkers in de schijnwerpers

Schoonmakend Nederland zet schoonmaakmedewerkers in de schijnwerpers

Op de website van schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland is een mooie portretreeks verschenen. Hierin komen schoonmaakmedewerkers van verschillende schoonmaakbedrijven aan het woord. Zij vertellen waarom zij hun vak zo mooi vinden en waarom ze nog lang niet aan stoppen denken.

Schoonmaakmedewerkers van onder andere Toekomst Schoonmaak, Gom, Vebego Cleaning Services en Schoonmaakbedrijf Hommerson vertellen hun verhaal. Zo vertelt Cindy Adrieansen hoe ze bij Hommerson doorgroeide van schoonmaakmedewerker naar voorvrouw. Een baan die ze zo leuk vindt, dat ze aan het einde van haar vakantie thuis maar vast weer begint met schoonmaken. De vijfentwintigjarige Michelle Vis kreeg het vertrouwen van haar werkgever Vebego om teamcoach te worden. Spannend, maar dat vertrouwen maakt ze waar en ze hoopt nog verder door te kunnen groeien.

Door tot “de energie op is”

Niet alleen de jonge generatie komt aan het woord. Ook oudere medewerkers vertellen waarom zij nog lang niet toe zijn aan stoppen. De vijfenzestigjarige Heinz Gallman mag al bijna met pensioen, maar daar zit hij nog helemaal niet op ter wachten. Op latere leeftijd kwam hij terecht bij Libra Schoon en daar zit hij helemaal op zijn plek. Hij is graag onder de mensen en geniet er nog steeds van als een ruimte weer mooi schoon is.

Gewoon niet pensioneren kan natuurlijk ook. Dat laat de zeventigjarige Guillermo Alvares wel zien. Hij en zijn vrouw (63) gaan door tot “energie op is”. Voor zijn pensioen werkte hij als onderzoeksassistent aan de Universiteit Tilburg, maar na zijn pensioen kwam hij erachter dat thuiszitten niks voor hem is. Toen is hij aan de slag gegaan bij Toekomst Schoonmaakbedrijven. Ondertussen werkt ook zijn vrouw bij het bedrijf en beide genieten elke dag van hun werk.

Inspirerende verhalen

Van jong tot oud en van ‘klassieke’ schoonmaakmedewerker tot glazenwassers en schoonmakers van vervuilde woningen, ze komen allemaal aan bod in de portretreeks. Benieuwd naar de inspirerende verhalen? Je leest ze op de website van Schoonmakend Nederland.

Binnenkort weer netwerken bij nieuwe editie Captains of Cleaning Connect

Binnenkort weer netwerken bij nieuwe editie Captains of Cleaning...

Op 27 november 2024 is het zover: de vierde editie van Captains of Cleaning Connect. Voor de vierde keer op rij komen alle Captains of Cleaning live samen in één arena. Een mooie netwerkgelegenheid voor beslissers uit de schoonmaakbranche en facility management.

VSR Zomerevent 2024: "Van taakgedrag naar talentgedrag"

VSR Zomerevent 2024: "Van taakgedrag naar talentgedrag"

Op 4 september verzamelden branchegenoten uit de schoonmaak zich bij UP Events in Weesp voor het jaarlijkse VSR Zomerevent. Het was weer een dag vol inspiratie, kennis en netwerken.

Edgar van Engelen. Foto: Henk Snaterse.

Blog Edgar van Engelen: Samenwerken

Nog een paar maanden en het jaar 2024 komt ten einde. Voor mij persoonlijk was het een emotioneel jaar, waarin ik het verlies van onze oudste zoon een plek moest zien te geven. Ik kan eerlijk zeggen dat dit een moeilijke opgave is en dat ik nog dagelijks bezig ben met het verwerken, alsof de wereld stil staat en aan ons voorbijgaat. Het is een wereld waarin tegenstellingen steeds verder worden uitvergroot. Een wereld die eigenlijk meer zou kunnen leren van de zienswijze van mijn oudste zoon (en ook van mijn jongste zoon). Een manier van kijken naar andere mensen, als mensen en niet als iemand met een andere mening of religieuze achtergrond. Niet als iemand met een andere culturele achtergrond of etniciteit. Nee, de wereld kan veel leren van onze medemensen met een verstandelijke beperking. Vaak denk ik dat juist de zogenaamd 'gezonde' mensen een beperking hebben als je leest wat ze elkaar toewensen op sociale media. De wereld gaat aan mij voorbij en toch sta ik er middenin. Dagelijks mag ik ervaren dat er meer is dan elkaar de maat nemen op de socials.

Vebego zet schoonmaker centraal in campagne Cruciale schakels

Vebego zet schoonmaker centraal in campagne Cruciale schakels

Op 16 september is Vebego Cleaning Services gestart met de campagne 'cruciale schakels', waarin ze hun schoonmaakcollega's centraal stellen. Dit als navolging van het onderzoek dat Vebego samen met onderzoeksbureau Markteffect heeft uitgevoerd onder 1.008 werkenden in Nederland.