Vakantiebaantje in de schoonmaak is ideaal voor de jongere die flexibel wil zijn

Vakantiebaantje in de schoonmaak is ideaal voor de jongere die flexibel wil zijn

In de zomer een zakcentje verdienen voor een vakantie of een studie; jongeren hebben volop keuze uit vakantiebaantjes deze zomer. Dit varieert van een schoonmaakbaan tot werken in de supermarkt, horeca, de evenementenbranche en logistiek. Wat de doorslag geeft om voor iets te kiezen? Vrijheid, werkplezier en salaris.

Jongeren zijn gemotiveerd om te werken, zo is te lezen in een artikel op Nu.nl. En dat is goed nieuws, want er is deze zomer een grote behoefte aan personeel, ook in de schoonmaak. Hoewel veel jongeren pas aan het einde van het schooljaar actief op zoek gaan naar een vakantiebaan, is het voor werkgevers wel slim om in het voorjaar alvast onder de aandacht te komen, adviseert Bart van Krimpen, arbeidsmarktspecialist van Tempo Team.

Keuze in vakantiewerk

Het uitzendbureau heeft veel schoonmaakbaantjes in de aanbieding in bijvoorbeeld vakantiehuizen, hotels en kantoren. Verder is er veel vraag naar vakkenvullers, kassamedewerkers in de supermarkt, magazijnmedewerkers en bezorgers van maaltijden en pakketjes. Studentenuitzendbureau ASA geeft aan dat ook in de horeca en de evenementenbranche veel extra handjes nodig zijn.

Vrijheid

Logistiek werk is geliefd, concludeert Tempo Team na onderzoek onder jongeren. Van Krimpen denk dat dit te maken heeft met de vrijheid die komt kijken bij het werken in een magazijn of bij het bezorgen van producten. Plezier in het werk en geld spelen ook een rol. Algemeen directeur Maximilian Krijgsman van ASA merkt dat jongeren het liefst werken voor meerdere werkgevers en niet op vaste dagen. "Generatie Z heeft een sterke behoefte om zelf te kunnen kiezen waar, wanneer en hoe ze willen werken." En dat kan volgens hem goed bij bezorgwerk of in de schoonmaak.

RAS roept op: denk mee over verzuim

RAS roept op: denk mee over verzuim

In de cao is een afspraak opgenomen over het ontwikkelen van goed verzuimbeleid. Daarvoor heeft de RAS jou als werkgever nodig. Als werkgever weet je immers wat goed werkt en wat niet. Met die input kan de RAS het hoge verzuim in de branche aanpakken met goed beleid.

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Op donderdag 5 december 2024 start de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2025. "We zorgen voor een verrassing, een surprise voor uitblinkende en gespecialiseerde hygiënehelden, onze schoonmaaktoppers en schoonmaaktopteams. Met jouw hygiënehelden, teams, opdrachtgevers en leveranciers werk je samen. Daarom hebben we voor de Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2025 gekozen voor het thema samenwerking. Schoonmaakbedrijven en eigendiensten kunnen tot 1 februari 2025 maximaal drie schoonmakers en één schoonmaakteam aanmelden."

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Navraag bij enkele grotere schoonmaakbedrijven leert dat zij zich opmaken voor een substantiële kostenstijging per 1 januari 2025. Dit als gevolg van diverse cao-aanpassingen, maar ook het vervallen van het lage inkomensvoordeel en het stijgen van het algehele kosten. Afhankelijk van de situatie, bedraagt de kostenstijging ruim zeven procent.

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Het kabinet, vakbonden en werkgevers hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een structurele en gerichte vroegpensioenregeling voor mensen met zwaar werk. Met dit brede pakket aan maatregelen willen ze recht doen aan mensen met een zwaar beroep.