"Een autonome reinigingsmachine kan niet zonder gebruiker"

"De visie van Nilfisk is dat een autonome reinigingsmachine niet zonder een gebruiker kan", stelde de fabrikant van schoonmaakmachines en -robots toen Service Management hen onder andere vroeg naar hoe zij de relatie tussen schoonmaker en robot voor zich zien. Volg Service Management op LinkedIn:

Hun antwoord op deze vraag luidde verder: “De Liberty SC50 van Nilfisk stelt de gebruiker in staat om zich te richten op taken waarbij de inzet van de menselijke factor de grootste toegevoegde waarde heeft. Kortom de Liberty SC50 functioneert als een assistent van de schoonmaakprofessional.”

“Een robot kan niet in zijn eentje schoonmaken”

Ook robotfabrikanten Diversey en Adlatus beantwoordden deze (en nog twee andere) vraag van Service Management. Diversey zei toen: “Een robot kan een locatie niet in zijn eentje schoonmaken, maar is wel perfect voor het zware en repeterende werk. Een

schoonmaakrobot biedt een schoonmaker de gelegenheid om zijn meerwaarde te bieden door bijvoorbeeld bij te dragen aan de gastvrijheid en dienstverlening, te werken aan randjes en hoekjes die wat extra aandacht kunnen gebruiken of door het sanitair tot in de puntjes te verzorgen. Juist de combinatie van mens en machine is essentieel in het efficiënt en effectief bereiken van een schoon resultaat. Zet mensen in voor de vakkennis, service verlening en human touch. En gebruik de kracht van de robot voor het repeterende, saaie, zware werk!”

“De robot zal gezien worden als een echt collega”

Adlatus stelde: “Dit vinden wij een heel belangrijk onderwerp, vooral met het oog op de ontwikkeling van de nieuwe generatie robots. Schoonmaakrobots moeten net zo ‘gewoon’ worden als de wasmachine die iedereen thuis heeft staan. Nu zijn er nog mensen die proberen robots te vermijden en er het liefst met een grote bocht omheen lopen. Maar de robots moeten intuïtief gebruikt worden, alsof het autonome medewerkers zijn en ze moeten worden geaccepteerd als een welkome oplossing. Adlatus heeft een mensgericht systeem ontwikkelt, Teams 2020, dat de samenwerking tussen mens en robot ondersteunt. Dit softwaresysteem heeft tijdens de Duitse schoonmaakvakbeurs CMS de Purus Innovation Award gewonnen. In de nabije toekomst zal de robot steeds meer worden gezien als een echte collega.”


LEES OOK:
Schoonmaakrobots: na schrobben ook vegen en stofzuigen
De robotmachine als helpende hand
Drie vragen aan drie robotfabrikanten: “De combinatie mens en machine is essentieel”


Kärcher introduceert nieuwe accu tapijtborstelstofzuiger

Kärcher introduceert nieuwe accu tapijtborstelstofzuiger

Kärcher lanceert de CV 30/2 Bp Adv, de nieuwe accu-aangedreven tapijtborstelstofzuiger voor professionele gebruikers. Het toestel is geschikt voor het diep en moeiteloos reinigen van tapijten en harde vloeren in verschillende ruimtes van onder andere hotels, restaurants, winkels of openbare gebouwen.

Foto: Kärcher

Bedwantsen? Gebruik stoomreinigers en stoomzuigers van Kärcher

Met de toename van internationale reizen is het probleem van bedwantsen wereldwijd gegroeid. Bedwantsen kunnen gemakkelijk van plaats naar plaats worden vervoerd, waardoor hotels, openbaar vervoer en andere plaatsen waar veel mensen samenkomen, kwetsbaar zijn voor besmettingen. In reactie hierop heeft Kärcher hun stoomreinigers en stoomzuigers laten testen door het Franse Instituut voor Onderzoek en Controle van Bedwantsen (INELP). De resultaten: de apparaten verwijderen 100 procent van de bedwantsen in alle groeistadia.

Kärcher komt met nieuwe accu-aangedreven borstelstofzuiger

Kärcher komt met nieuwe accu-aangedreven borstelstofzuiger

Het reinigen van grote tapijten en harde vloeren is een tijdrovende klus. Om daar verbetering in te brengen, lanceert Kärcher haar nieuwe accu-aangedreven CV 60/1 RS Bp Pack Stand-on borstelstofzuiger. Deze machine heeft een prestatievermogen die tot 40 procent meer oppervlakten kan reinigen dan zijn voorganger.

Veenma brengt milieuvriendelijke onkruidbestrijder naar Nederland

Veenma brengt milieuvriendelijke onkruidbestrijder naar Nederland

Veenma uit Dokkum heeft recentelijk het Finse merk Eco Weedkiller geïntroduceerd in Nederland. Deze ecologisch verantwoorde onkruidbestrijders, geproduceerd door EWK Finland Oy sinds 2016, bieden een milieuvriendelijke oplossing voor onkruidbestrijding.