Dyson biedt duurzaam en kostenbesparend alternatief voor papieren handdoeken

Dyson biedt duurzaam en kostenbesparend alternatief voor papieren handdoeken

Elke grote organisatie die nu nog gigantisch veel papier verbruikt, ontkomt er niet aan om te verduurzamen. Dat stelt Jason van den Broek, head of sales bij Dyson. "Bij een grote organisatie worden jaarlijks miljoenen papieren handdoeken gebruikt om de handen te drogen. Ze moeten zich bewust worden van het feit dat ze daarmee een grootverbruiker zijn."

“Het gebruik van papier wordt een no-go”, zegt Van den Broek. “Met onze handdrogers bieden wij een innovatie die het gebruik van papier overbodig maakt. Dyson geeft organisaties hiermee de mogelijkheid om een duurzaamheidsstap te zetten. Een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt.”

Goedkoper en duurzamer alternatief

Traditioneel waren handdrogers allemaal warme-luchthanddrogers, benadrukt Van den Broek: “Die verbruikten 2000 tot 2300 watt aan energie gedurende dertig seconden. Vaak is dat niet genoeg om je handen echt droog te krijgen. Onze drogers zijn een veel goedkoper en duurzamer alternatief. Na een eenmalige aanschaf kun je ze tot wel vijftien jaar gebruiken. Per droogbeurt verbruik je tien seconden stroom; dat is gering in vergelijking met een warme-luchthanddroger of papier.”

Als Van den Broek in gesprek gaat met organisaties over zijn product, gaat het puur over aanschafkosten en verbruikskosten ten opzichte van papier. “Het afvoeren van afval en het verwerken daarvan is geen onderwerp. Als je dit meeneemt in de vergelijking, wordt het verschil nog groter. Als je als grote organisatie papier vervangt voor handdrogers, dan kan dat een halve of een hele FTE schelen. Vrachtwagens hoeven niet af en aan te rijden en er is geen afval. Je hangt de handdroger op aan de muur en je bent klaar. That’s it.”

Als je als grote organisatie papier vervangt voor handdrogers, dan kan dat een halve of een hele FTE schelen. ”
— Jason van den Broek

Hygiënischere manier

Handdrogers hadden volgens Van den Broek niet het beste imago als het gaat om hygiëne. “Die handdrogers haalden lucht uit hun toiletruimte en bliezen die lucht verwarmd op je handen. Je droogt je handen met onhygiënische en ongefilterde lucht. Vieze lucht dus. Onze apparaten hebben HEPA-filters. Dus lucht gaat door zo’n filter heen en wordt voor 99,95 procent gefilterd. Het water wordt van je handen afgeblazen in plaats van verdampt. Het is een veel hygiënischere manier van handdrogen.”

Van den Broek denkt dat de handdrogers nog niet uitontwikkeld zijn. “Ik verwacht zeker nog ontwikkelingen de komende paar jaar. Om een quote van onze oprichter James Dyson te gebruiken: ‘We focus on problems that others ignore.' Het zijn veelal bestaande producten waarmee we werken. Daar is het ook ooit mee begonnen. James Dyson ergerde zich aan het feit dat stofzuigers met stofzakken bij elk gebruik minder goed werkten, omdat de stofzakken steeds voller raakten. Hierop vond hij de cycloontechnologie uit, waardoor Dyson stofzuigers nooit zuigkracht verliezen."

"Bij föhns waren er verschillende ergernissen. Ze waren te groot en zwaar, droogden niet snel genoeg en beschadigden je haar. Al deze problemen heeft Dyson opgelost met de Supersonic haardroger. Hij heeft er dus een verbeterde versie van gemaakt. Dat gaat ook op voor handdrogers. Als er verbeteringsslagen kunnen plaatsvinden, dan gaan die er komen. Op die manieren innoveren wij elke dag.”

Dit artikel is gesponsord door Dyson

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.