Wat hebben Daaf Serné (Miro), Harold Coenders (Colliers) en Ernst-Willem van Drumpt (Alliander) met elkaar gemeen?

Wat hebben Daaf Serné (Miro), Harold Coenders (Colliers) en Ernst-Willem van Drumpt (Alliander) met elkaar gemeen?
V.l.n.r. Daaf Serné (Miro), Harold Coenders (Colliers) en Ernst-Willem van Drumpt (Alliander)

Wat hebben Daaf Serné (Miro), Harold Coenders (Colliers) en Ernst-Willem van Drumpt (Alliander) met elkaar gemeen? Het antwoord op deze vraag is helder: alle drie zijn spreker op het Facto Congres 2024 dat op 19 september a.s. in Nieuwegein plaatsvindt en waar meer dan 275 facility professionals worden verwacht.

Presentatie 1. Met je eindgebruikers naar een inspirerend en passend werkplekconcept (praktijkcase nieuwe hoofdkantoor Miro).

Technologiebedrijf Miro opent in december de deuren van haar nieuwe kantoor in Amsterdam genaamd Miro100 (10.500 m2). Een compleet nieuw werkplekconcept, ontwikkeld in nauwe samenwerking met eindgebruikers, moet ervoor zorgen dat de 900 medewerkers graag naar kantoor blijven komen om kennis te delen en samen te werken.

Daaf Serné, Global Head of Workplace en zijn collega Wilco Poppelier, Global lead Workplace Strategy & Design, vertellen over hun aanpak, delen hun ervaringen en gaan in op onder meer op vragen als: wat zijn de belangrijkste kenmerken/elementen van het werkplekconcept, hoe zijn de eindgebruikers betrokken bij het creëren van de nieuwe werkomgeving en wat waren de belangrijkste uitkomsten van de uitgevoerde workstyle-studie?

Presentatie 2. Is het kantoor te groot of de bezettingsgraad te laag?

Harold Coenders, Chief Strategy Officer bij Colliers, is gespreksleider van een panelgesprek over strategische huisvesting. Vragen die aan bod komen zijn: hoe om te gaan met de veranderende functie van het kantoor, hoe vangen we de grote verschillen op tussen de piek- en dalbezetting, gaan we vierkante meters afstoten of hebben we geloof in de comeback van het kantoor als de belangrijkste werkplek? En: wat mag het kosten als er maar twee dagen gebruik wordt gemaakt van het kantoor?

Aan het gesprek nemendeel: Bart-Jan Lijnkamp, eindverantwoordelijk voor het Facilitair Bedrijf en Vastgoed bij Achmea, Dick Plomp, Hoofd Corporate Real Estate bij TNO, Amanda Siebrands, Hoofd Corpoate Real Estate bij ING Nederland en Luc Smits, Directeur LSI Real Estate.

Presentatie 3. Zo realiseer je een gezonde, energieneutrale en maximaal flexibele werkomgeving (case Alliander)

Ernst-Willem van Drumpt, Manager Facilities bij Alliander, en Erik Roerdink, Architect/Partner bij De Zwarte Hond architecten, vertellen openhartig over de uitdagingen die ze zijn tegengekomen bij het realiseren van het pand Westpoort, een bijzonder gebouw (kantoren, opleidingsfaciliteiten, werkplaatsen, opslag en testruimten, in totaal 21.000 m² voor 700 medewerkers) bijna volledig opgetrokken uit hout.

Wat zijn de voor- en nadelen van een houten kantoorgebouw? Wat is gedaan om het pand zo duurzaam mogelijk te krijgen (o.a. energiegebruik, waterhuishouding, natuurinclusiviteit)? Welke uitdagingen kwamen ze je tegen als je (voor de bouw én inrichting) zoveel mogelijk hergebruikte materialen wilt inzetten? Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het werkplek- en serviceconcept?

Meer weten over het Facto Congres op 19 september a.s.?

Kijk op de congreswebsite voor meer informatie.
Kom je met meerdere collega's naar het congres? Profiteer dan van de aantrekkelijk meermanskorting.