Schoonmaakster zwaargewond na val van 12 meter in liftschacht

Schoonmaakster zwaargewond na val van 12 meter in liftschacht

Een 26-jarige schoonmaakster is op woensdagmiddag 28 augustus zwaargewond geraakt na een val van twaalf meter in een liftschacht in het nieuwe gebouw van het bedrijf Living Tomorrow in Vilvoorde. Zo meldt het Eindhovense Dagblad.

De vrouw stapte met haar materiaalwagen achterwaarts de lift in, maar de lift was niet komen opdagen. Hoe dat kon gebeuren, is nog onduidelijk. "De lift werd dinsdag nog gekeurd”, zegt Frank Beliën, oprichter van Living Tomorrow. Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur in het nieuwe gebouw van Living Tomorrow, een bedrijf dat zich toespitst op innovaties. Doordat de lift er niet was, viel de schoonmaakster van de derde verdieping tot in de kelder.

Zwaargewond

De medewerkster was na de val nog bij bewustzijn. Andere personeelsleden verleenden de eerste zorg, de hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Ondanks de zware val liep ze geen hoofd-, nek- of ruggenwervelletsel op.

Zorgwekkend

Volgens Beliën zou de vrouw niet in levensgevaar verkeren, maar het Openbaar Ministerie laat weten dat de vrouw donderdag nog steeds voor haar leven vecht. "Haar toestand is zorgwekkend.” Beliën begrijpt niet hoe het ongeval kon gebeuren. "De lift werd dinsdag nog gekeurd. Het is dus erg vreemd dat de lift niet kwam opdagen.”

Bron: ED

Lees meer: