Team EW for Life haalde voor de tiende keer geld op voor kankeronderzoek

Team EW for Life haalde voor de tiende keer geld op voor kankeronderzoek
Foto: EW

Op 31 augustus stond het team EW for Life opnieuw aan de start van het jaarlijks terugkerende sportevenement Stelvio for Life in Italië. Ze hebben dit jaar maar liefst 80.144,57 euro opgehaald voor gepersonaliseerd kankeronderzoek van het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

Het doel van de beklimming is het inzamelen van geld voor het onderzoek van het CPCT. In CPCT werken artsen, onderzoekers en heel veel Nederlandse ziekenhuizen samen om voor iedere patiënt met kanker de beste behandeling te vinden. Er zijn verschillende onderzoeken naar de behandeling van kanker, maar juist de innovatieve manier waarop het CPCT hiernaar kijkt, past bij EW. Het CPCT streeft ernaar patiënten een langer en beter leven te bieden door gerichte behandelingen. Deze behandelingen worden afgestemd op het DNA-profiel van de tumor, in plaats van uitsluitend op de kankersoort. Hierdoor ontvangen patiënten een op maat gemaakte behandeling die mogelijk veel effectiever is. Een prachtig doel waar EW graag aan bijdraagt.

Indrukwekkende opbrengst

Het team EW for Life heeft een fantastisch bedrag opgehaald van 80.144,57 euro. Het totaal ingezamelde bedrag van alle deelnemers aan de Stelvio for Life bedraagt 1.051,161 euro. De volledige opbrengst gaat naar het CPCT voor het kankeronderzoek.

Flinke uitdaging

Het team van EW Facility Services bestond dit jaar uit 35 collega’s en relaties. Ze hebben wandelend, hardlopend en fietsend de Passo dello Stelvio in Bormio beklommen. De totale overbrugging van 21,1 km, 34 bochten en 1.533 hoogtemeters is een flinke fysieke en mentale uitdaging. De teamleden van EW for Life stonden met gezonde spanning aan de start, uitstekend voorbereid op de pittige beklimming naar de top. Op naar volgend jaar, want dan gaat EW Facility Services zich wederom inzetten voor dit mooie doel.

Lees meer: