Teamleden EW for Life halen ruim 58 duizend euro op voor kankeronderzoek

Teamleden EW for Life halen ruim 58 duizend euro op voor kankeronderzoek

Medewerkers van EW Facility Services liepen, renden en fietsten op 3 september mee voor Stelvio for Life. Na de forse beklimming die de Passo delle Stelvio heet, konden ze met een trots gevoel terugkeren naar huis. Het team EW for Life haalde namelijk maar liefst 58.202 euro op.

Al sinds 2012 vindt het evenement jaarlijks plaats om geld in te zamelen voor het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT), oftewel gepersonaliseerd kankeronderzoek. De deelnemers laten zich voor elk van de 1533 hoogtemeters sponsoren. EW for Life stond dit jaar niet voor het eerst aan de startlijn. Ze namen al voor de achtste keer op rij deel.

Spannend aan de start

Een prachtig doel en daar mag een prestatie tegenover staan. De Stelvio pas is een van de meest uitdagende van Europa. Het was voor het team van EW Facility Services dan ook wel even spannend aan de start. Rayonmanager Marcoen Lammers vertelt: “Ik wist dat het fysiek zwaar zou worden, maar ook dat dit niets voorstelt bij wat kankerpatiënten ondergaan bij een intensieve behandeling. Team EW for Life was super. De verbondenheid in de groep, de steun aan elkaar, de bewondering en verwondering achteraf. Geweldig!” Sommige deelnemers van het team deden voor de eerste keer mee, andere kunnen zich al veteranen noemen. Een deel besloot zelfs een tandje bij te zetten in de XXL fietseditie.

Passie en enthousiasme

Een uitermate uitdagende tocht, die door het weer allerminst werd verlicht. Gelukkig dempte dat de passie en het enthousiasme niet. Thijs IJdens, Regio Directeur: “De passie van de mensen die dagelijks met deze stichting bezig zijn werkt aanstekelijk. De verhalen van mensen die geholpen zijn met de behandelingen indrukwekkend. De ziekte, en de gevoelens en ervaringen die mensen hierbij hebben zijn intens voelbaar. Op zo’n dag merk je dat mensen dat om kunnen zetten naar iets krachtig positiefs en dat motiveert enorm.” De teamleden van EW for Life hielpen elkaar dan ook naar de finish. “De laatste kilometers waren zwaar, en dan voelt boven komen echt als een overwinning daarbij hoort dan ook de ontlading en emoties die los komen”, aldus HR-adviseur Ingrid Toonen.

Trots

In totaal haalde het evenement dit jaar ruim 1,1 miljoen euro op voor het goede doel. Elke cent gaat naar de Stichting CPCT, om onderzoek naar op maat behandelingen voor kankerpatiënten verder te helpen. Het uiteindelijke doel van de stichting, dat een uniek samenwerkingsverband is van alle Academische Medische Centra en een groeiend aantal regionale ziekenhuizen in Nederland is, is om patiënten een langer en beter leven te geven. En uiteindelijk om van kanker een chronische ziekte te maken. Algemeen directeur bij EW Bas Cornelissen is er trots op dat zij daaraan hun steentje bijdragen. “Ik ben trots op het EW for Life team die wederom allemaal een prachtige prestatie hebben geleverd door de pas op te lopen, fietsen of zelfs de XXL challenge zijn aangegaan. En dat allemaal voor een bijzonder mooi doel.”