Hoogwegt en EW Facility Services vervolgen samenwerking tevreden

Hoogwegt en EW Facility Services vervolgen samenwerking tevreden

Op 1 september vorig jaar startte EW Facility Services met haar schoonmaakdienstverlening bij Hoogwegt in Arnhem. EW verzorgt hier naast het schoonmaakonderhoud ook de glasbewassing aan de binnenzijde van het gebouw, voert dieptereiniging uit en levert de sanitaire supplies.

Hoogwegt is blij met de gastgerichte kijk van EW op schoonmaak, de open communicatie en de belangrijke rol van de objectleider in aansturing en coaching van het schoonmaakteam op locatie. Daarnaast zorgt EW voor een welkom gevoel en was er sprake van een geruisloze implementatie. Dit resulteert er voor beide partijen in dat zij na een jaar samenwerking nog steeds erg tevreden zijn.

Prettige werkomgeving

Hoogwegt is een dynamische organisatie met een hoog ondernemend karakter. Ze hebben een levendig kantoor waar de bezetting gedurende de week sterk kan variëren. In het moderne kantoor komen de medewerkers niets te kort om optimaal te kunnen functioneren. De dienstverlening van EW sluit hier perfect op aan. Rutger Verstegen, propositiemanager bij EW, legt uit: “Bijdragen aan een prettige (werk)omgeving - gastvrij, hygiënisch en veilig - is wat wij dagelijks doen.”

Resultaatgericht schoonmaken

De dynamiek zoals bij Hoogwegt leent zich goed voor resultaatgericht schoonmaken. Een werkwijze die EW bij inmiddels 90 procent van haar opdrachtgevers hanteert. Verstegen vervolgt: “Door vanuit het ‘kijken-denken-doen-principe’ te werken, kijken onze collega’s goed naar de vervuiling en maken ze gericht schoon. Zo lopen we bijvoorbeeld een ongebruikte vergaderzaal alleen na, maar krijgen de proefkeuken en de handelsvloer op de eerste etage weer extra aandacht. Daarnaast zetten we op de dag een servicekracht in die extra nalooprondes verzorgt, zo maken we schoon waar nodig.”

Begeleiding medewerker

Het bieden van de juiste begeleiding en opleiding is belangrijk voor het succes en de kwaliteit van schoonmaken. De collega’s van EW worden daarom continu begeleidt en gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Verstegen: “Coaching en training on the job is onmisbaar. Bij Hoogwegt zijn we gestart met een training resultaatgericht schoonmaken door EW-trainer Anke. Op de werkvloer neemt leidinggevende Brenda de coachende rol op zich. Met onze app H.appy voorzien we collega’s ook van alle informatie die ze nodig hebben om hun werk goed en veilig uit te kunnen voeren. Denk aan roosterinformatie, werkinstructies en online trainingen. Verder helpen we hen met ons ‘Sterk in je werk’ programma om gezond en vitaal aan het werk te zijn en blijven.”

Samen kijken naar de kwaliteit

Resultaatgericht schoonmaken gaat over beleving. Wat voor de één schoon is, is voor een ander niet schoon genoeg. Om ervoor te zorgen dat EW aan de verwachtingen van Hoogwegt en haar medewerkers blijft voldoen, worden verschillende meetmethodes ingezet. Verstegen: “Naast de diverse standaardcontroles, wordt er ook een klankbordgroep opgericht. We gaan daarin samen met een aantal belangrijke stakeholders en gebruikers van het gebouw in overleg over de schoonmaak. Wat gaat er goed en wat kan er beter?”.

Lees meer: