Alles over Food

Food

Foodreiniging: "Schoonmakers moeten begrijpen waarom hun werk zo...

Oguz Tetik werkt als rayonleider voor Kleentec, de specialist in foodreiniging van Gom. "Mensen onderschatten ons werk vaak. 'Het is maar schoonmaken en een beetje spuiten', zeggen ze dan. Maar ze vergeten dat we het over voedsel hebben, wat jij en ik moeten eten. Hygiëne is cruciaal. Ik kan het niet genoeg benadrukken."

werkgeverschap

Blog Saskia Stender (Vakblad Voedingsindustrie): Gezonde werkcul­tuur

Hygiëne in de voedingsindustrie laat geen ruimte voor half werk: de kwaliteit van je eindproduct en de gezondheid van de consument staan voorop. Dat is een feit. Nóg een feit: over voedselveiligheid maak je geen compromissen. Maar hoe zit het met de veiligheid van de mensen die daar dag in dag uit voor zorgen?

Food

Schoonmaakster staat terecht voor stelen van 11.000 euro

In Nijverdal loopt een rechtszaak tegen de 46-jarige schoonmaakster M. Ze zou in totaal rond de 11.000 euro hebben gestolen van de eigenaar van café In de Gauwe Geit. Maar wat er nu precies allemaal is voorgevallen, dat is nog niet helemaal duidelijk.

Food

Blog chef-kok Willem Amery: Verse producten en goede hygiënegewoonten...

Chef-kok Willem Amery, opgeleid aan de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, België, werkt al meer dan 15 jaar in privé catering in Roeselare. In zijn blog deelt hij zijn beste tips over keukenhygiëne tijdens de zomermaanden.

Food

Jolijn van den Hengel vertelt over eerste 100 dagen bij Compass Group

Deze week markeert de honderdste dag van commercieel directeur Jolijn van den Hengel bij Compass Group, waar zij op 1 maart is begonnen. Ze vertelt wat tot nu toe haar ervaring is en hoe haar plan voor de toekomst eruit ziet.

Vlnr: Henk Schouten (Hospitality Group), Reoewein Niesten (Conceptional), Anna J. Casemier (Contrast), Tom Rietveld (Contrast) en Roy van der Vleuten (Vijverborgh)
Hospitality

Samenwerking in food voor vier hospitality bedrijven

Conceptional, Contrast, Hospitality Group en Vijverborgh hebben een convenant gesloten waarin zij duurzame oplossingen in de foodbranche aanjagen. Het eerste initiatief van deze samenwerking heet Upcycle Kitchen.

Food

Tork lanceert nieuwe schoonmaakdoek voor horeca

Tork heeft onlangs een nieuwe schoonmaakdoek geïntroduceerd, speciaal gericht op de horeca. Omdat er in de werkomgeving van restaurants en bars veel schoon te maken valt, maar er vaak weinig tijd is, was het doel van Tork om een efficiënter middel te ontwikkelen. Dat hebben ze gedaan met de 2-in-1 Schuur- en reinigingsdoek.

Artikel

Goed voorbeeld van gezond gedrag doet collega's volgen

Om de gezondheid van werknemers te bevorderen, bieden sommige bedrijven gratis fitnessabonnementen aan. Andere organisaties schotelen in de bedrijfskantine enkel gezonde lunches voor. Maar hebben dergelijke initiatieven effect op de gezondheid én de werkprestaties van werknemers? Dat onderzocht sociologe Anne van der Put. Zij is vrijdag 12 mei aan de Universiteit van Utrecht gepromoveerd op de rol van de werkomgeving in gezondheidsbevordering op het werk.

Artikel

Schoonmaakbedrijf heeft pittige klus: 1.000 kilo rottend vlees...

Een opvallend bericht uit België. Schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning heeft pasgeleden met vier man sterk ruim 1.000 kilo rottend vlees verwijderd uit een slagerij in Zwevegem, die al twee jaar was gesloten.

Artikel

Kees Visser wint eerste Tork Hygiëneprijs

De Tork Hygiëneprijs is voor het eerst uitgerijkt. Dit gebeurde tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam bij de Nederlandse Bocuse D'Or 2021 finale. De gelukkige winnaar is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl, van Restaurant Cristó in Zierikzee.