CSU ondersteunt bij vinden balans tussen werk en mantelzorg

CSU ondersteunt bij vinden balans tussen werk en mantelzorg

Eén op de vier werkenden combineert werk met mantelzorgtaken thuis. CSU vindt het belangrijk om aan deze maatschappelijke ontwikkeling aandacht te besteden. Daarom kunnen medewerkers terecht bij een Mantelzorgcoach, die hen helpt om een balans tussen werk en mantelzorg te vinden.

Helpen bij het huishouden, geestelijke steun bieden of het verplegen van iemand met een handicap. Mantelzorg bestaat er in allerlei vormen. Meestal is mantelzorg langdurig en het kan erg intensief zijn. Naast de mantelzorgzaken draait het 'gewone' leven door, met werk en wellicht een gezin die ook de nodige energie en tijd vergen.

Als familiebedrijf zorgen voor elkaar

Marco Gramser, directeur HR bij CSU: “Een lastige combinatie, waardoor het moeilijk kan zijn om de werk-, zorg- en privébalans te behouden. Als familiebedrijf zorgen we voor elkaar. Daarom besteden we structureel aandacht aan werk en mantelzorg, door de hele organisatie heen.”

Fris in je werk

CSU heeft afgelopen zomer de Mantelcoach toegevoegd aan het Fris in je Werk programma, het vitaliteitsprogramma van het schoonmaakbedrijf. Er zijn drie Mantelzorgcoaches waar een beroep op kan worden gedaan. Kim is een van hen: “Samen met de mantelzorger maken we een plan voor de thuissituatie. We kijken naar de mate van belasting, naar passende oplossingen en geven praktische handvatten.” Gemiddeld bestaat een traject uit drie coachingsafspraken. “Het doel is om rust te creëren, zodat je overbelasting voorkomt of vermindert. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor anderen zijn.”

Officiële erkenning

CSU heeft in november de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ gekregen van Werk&Mantelzorg.