Heb je geldzorgen? Je staat er niet alleen voor!

Heb je geldzorgen? Je staat er niet alleen voor!

Ook steeds meer schoonmakers komen financieel in de knel door de hoge inflatie en de fors gestegen energierekening. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start daarom met Geldfit een campagne om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp.

Onder de slogan ‘je staat er niet alleen voor’ willen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Geldfit mensen die het financieel moeilijk hebben erop wijzen dat hulp niet alleen beschikbaar, maar ook altijd bereikbaar is. Ze starten de campagne, omdat ze zien dat veel mensen niet weten welke mogelijkheden er zijn. Dat terwijl wel steeds meer huishoudens in de knel komen door de toenemende inflatie en de hoge energieprijzen. De vrees is ook dat ondanks de koopkrachtmaatregelen dit aantal nog een stuk hoger zal worden.

Aanmoedigen eerste stap

Daarom moedigen de partijen mensen met schulden of financiële problemen aan om die eerste stap naar hulp te zetten. Een betaalachterstand loop je namelijk zo op als je een kleine buffer hebt en je kunt schulden het beste direct vanaf het begin aanpakken. Dan voorkom je dat de schulden zich opstapelen. Natuurlijk is het zetten van die eerste stap niet gemakkelijk en zorgt het voor veel stress. Maar juist daarom willen het ministerie en Geldfit laten zien dat je schulden niet voor je moet houden.

Drempel verlagen

Minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen reageert: “We moeten nog veel beter vertellen welke hulp en ondersteuning er is. Want veel mensen kennen de weg niet naar de schuldhulp van de gemeente, een budgetcoach of een schuldhulpmaatje. Of weten niet dat het mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. Ook gebruikt niet iedereen de inkomensregelingen die er zijn. Ik wil dat echt verbeteren, de hulp dichterbij brengen. De campagne die we vandaag starten, helpt om de drempel te verlagen. Daarmee zeggen we: je staat er niet alleen voor.”

Eindejaarsoverzicht arbeidsrecht 2024

Eindejaarsoverzicht arbeidsrecht 2024

Het einde van het jaar nadert, dus tijd om vooruit en terug te kijken. Wat is er zoal gebeurt op het gebied van arbeidsrecht afgelopen jaar? Een aantal ontwikkelingen en trends die impact blijven hebben in 2025.

Wat betekent de wet DBA voor schoonmaakbedrijven?  

Wat betekent de wet DBA voor schoonmaakbedrijven?

De Belastingdienst gaat vanaf 1 januari 2025 handhaven op de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Onder andere op schijnzelfstandigheid. Dat betekent dat schoonmaakbedrijven ook kritisch moeten zijn richting de zzp'ers die zij inschakelen. Is er sprake van een echte zzp'er of van een verkapt dienstverband?

Forse toename aanmeldingen btw-vrijstelling kleine ondernemers

Forse toename aanmeldingen btw-vrijstelling kleine ondernemers

Steeds meer Nederlanders melden zich aan voor de kleineondernemersregeling (KOR), waardoor ze worden vrijgesteld voor de btw. Sinds september, toen de Belastingdienst bekendmaakte dat de regeling versoepeld wordt, hebben ruim 10.000 mensen zich voor de regeling aangemeld. Dat is drie keer zoveel als vorig jaar in dezelfde periode.

30 procent meer zzp'ers stoppen vergeleken met vorig jaar

30 procent meer zzp'ers stoppen vergeleken met vorig jaar

Het aantal zzp'ers dat stopt is in de eerste helft van 2024 met dertig procent toegenomen ten opzichte van 2023. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Het gaat om ruim 77.000 zelfstandigen die zich uitschrijven uit het handelsregister. In de eerste helft van 2023 betroffen dat er nog zo'n 60.000.