Familiebedrijf Vebego, gespecialiseerd in facilitaire dienstverlening, groenvoorziening en zorg, tevens partner van de NCFG, mocht deze bijeenkomst organiseren en deed dat bij één van haar joint ventures: IBN in Uden. Tijdens de bijeenkomst werd Koningin Máxima geïnformeerd over wat NCFG tot nu toe heeft bereikt. Ton Goedmakers opende de bijeenkomst. Roy Budjhawan, Head of Impact, ging onder meer in gesprek met twee collega’s van IBN die hun persoonlijke verhaal durfden te delen. Vebego wil medewerkers met geldzorgen graag helpen. Het bedrijf heeft daarom onder meer geholpen met het samenstellen van een vragenlijst op de website van Geldfit, die helpt om inzicht te geven in hoe ‘geldfit’ iemand is.
Financiële gezondheid meten
Het afgelopen half jaar lag het accent op het ontwikkelen van concrete instrumenten en het delen van best practices. Deze werden tijdens de bijeenkomst toegelicht. Zo is er nu bijvoorbeeld een instrument waarmee werkgevers de financiële gezondheid van hun werknemers kunnen meten. De komende zes maanden gaan de partners kijken hoe zij met de ontwikkelde instrumenten nóg meer werknemers kunnen bereiken en meer bedrijven kunnen motiveren om zich bij de NCFG aan te sluiten, waaronder het mkb.
Ziekteverzuim en stress
Werkgevers spelen een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van financiële problemen en schulden bij hun medewerkers. De arbeidsproductiviteit van werknemers met financiële problemen is vaak lager door hoger ziekteverzuim, stress en een slechtere mentale en fysieke gezondheid. Onderzoek van Deloitte, in samenwerking met SchuldenlabNL en VNO-NCW, laat zien dat vier op de vijf werkgevers hiermee te maken heeft. Op initiatief van Deloitte, ING en SchuldenlabNL werd op 29 november 2022 de NCFG gelanceerd om werkgevers te stimuleren het thema financiële gezondheid op de agenda te zetten.