Coronaproof Cleaning: waar moet je op letten?

Coronaproof Cleaning: waar moet je op letten?

Als de uitbraak van het coronavirus ons van iets bewust heeft gemaakt, dan is het wel van hygiëne en het belang daarvan. Maar welke methodes moeten er gebruikt worden om echt hygiënisch schoon te maken?

We zien bijvoorbeeld dat bepaalde werkzaamheden hun doel voorbij schieten. Denk aan het desinfecteren van kantoorpanden aan het begin van de coronacrisis. Kantoorpanden die op dat moment veelal leegstonden in verband met thuiswerkende medewerkers. Desinfecteren ter vervanging van schoonmaken is een andere ‘foute’ methode die we voorbij zien komen. Reinigen is het verwijderen van zichtbaar vuil en onzichtbaar organisch materiaal om te voorkomen dat micro-organismen zich kunnen handhaven, vermeerderen en verspreiden. Wie niet eerst schoonmaakt, maar meteen desinfectiemiddel gebruikt en denkt dat het desinfecteert, komt bedrogen uit.

Hoe moet het dan wel?

Maar hoe moet het dan wel? In een nieuw digimagazine brengen we je op de hoogte. Met onder andere artikelen van College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), Vereniging Schoonmaak Research en NVZ. Daarnaast vind je een productoverzicht met geregistreerde producten die voldoen aan de gestelde eisen.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.