Onderzoek: 95% van thuiswerkplekken is vies

Onderzoek: 95% van thuiswerkplekken is vies

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is. Dit heeft het Arnhemse bedrijf THP Clean Professionals geconstateerd. Zij controleerden op bijna 2000 thuiswerkplekken de hygiëne. Volg Service Management op LinkedIn:

Het gaat meestal om een ophoping van koffievlekken, huidvetten en etensresten. Een voedingsbodem voor bacteriën. De vervuiling van de thuiswerkplek zorgt voor een grotere kans op verspreiding van bacteriën en virussen.

>> Lees ook: Coronaproof cleaning: Is het kantoor nog wel veilig?

Wat is het gevaar van een vieze thuiswerkplek?

Dagelijks vermenigvuldigt 19 tot 31 procent van de bacteriën, virussen en schimmels op een laptop en/of telefoon. Thuiswerkers raken gemiddeld 669 keer per dag de spatiebalktoets aan en telefoons worden gemiddeld meer dan 2 uur per dag intensief gebruikt.

95% van de toetsenborden is vervuild, 56% blijkt zelfs zeer ernstig vervuild te zijn. Een muis of toetsenbord bevat gemiddeld 400 keer meer bacteriën dan een toiletbril. Bij een toetsenbord gaat het om 33.000 bacteriën per vierkante centimeter.

‘Het uitkloppen van de laptop, het meenemen van een telefoon naar een openbaar toilet of een dagje werken op kantoor zorgt voor verspreiding van deze bacteriën en virussen binnen organisaties’, aldus Gerke de Vries, expert specialistische kantoorreiniging. ‘Het regelmatig schoonmaken van de thuiswerkplek voorkomt deze snelle vermenigvuldiging.’

Thuiswerken in tijden van corona

In deze coronacrisis is een vieze thuiswerkplek gevaarlijk. Uit eerder onderzoek blijkt dat het coronavirus wel 28 dagen besmettelijk kan blijven op een beeldscherm. Handen wassen na het aanraken van werkplekapparatuur is dus belangrijk, maar ook het schoonmaken ervan.

Bron: THP

Lees ook:

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.