OSB: Breid basisregels uit met schoonmaak en goede hygiëne

OSB: Breid basisregels uit met schoonmaak en goede hygiëne

Goede schoonmaak en hygiëne zijn, naast de zes basisregels van de Rijksoverheid, ook van essentieel belang bij de aanpak van (de verspreiding van) het coronavirus. Daarom roepen brancheverenigingen OSB (schoonmaak) en de NVZ (fabrikanten en importeurs van was- en reinigingsmiddelen) het kabinet op om de bestaande basisregels hiermee uit te breiden. Volg Service Management op LinkedIn:

Beide brancheorganisaties hebben relevante informatie op het gebied van schoonmaak en hygiëne op hun websites staan. Deze informatie is voor ondernemers (maar ook voor anderen) vrij toegankelijk, zodat ondernemers en hun opdrachtgevers met deze schoonmaakkennis een bijdrage kunnen leveren in onze gezamenlijke strijd tegen het virus. Dit onder het motto ‘Verspreid de schoonmaakkennis, niet het virus.’

Schoonmaakprotocollen

OSB wil ondernemers nogmaals wijzen op de bestaande schoonmaakprotocollen. Deze protocollen geven heldere richtlijnen hoe er coronaproof kan worden schoongemaakt. De protocollen zijn te vinden op de website van OSB. Schoonmaakondernemers kunnen deze protocollen ook gebruiken om met hun klanten het gesprek aan te gaan over (aanpassingen van) de gemaakte schoonmaakafspraken. Andere brancheorganisaties kunnen deze richtlijnen uiteraard ook opnemen in hun eigen brancheprotocollen.

Verspreiding voorkomen

Op de website van de NVZ zijn verschillende tips te vinden die kunnen helpen bij het voorkomen van het oplopen van het virus. Zo zijn er onder meer tips te vinden over goede handhygiëne, maar ook over het vaker en tijdig schoonmaken van contactoppervlakken en aanraakpunten. Zoals sanitair, bureaus, trapleuningen, deurkrukken, liftknopjes, kranen of telefoons.

Huidige basisregels Rijksoverheid

De Rijksoverheid hanteert momenteel zes basisregels voor de aanpak van het coronavirus. Dit zijn:

  1. Blijf bij klachten thuis en laat u testen
  2. Houd 1,5 meter afstand van anderen
  3. Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog
  4. Vermijd drukke plekken,
  5. Werk thuis (tenzij het niet anders kan)
  6. Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Meer weten over coronaproof cleaning? Lees alles in ons digimagazine:

Lees ook:

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.