WHO: geen tekenen dat coronavirus seizoensgebonden is

WHO: geen tekenen dat coronavirus seizoensgebonden is

De verspreiding van het nieuwe coronavirus lijkt niet te worden beïnvloed door seizoensinvloeden. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag gezegd. De organisatie waarschuwt daarmee tegen valse overtuigingen dat de zomer veiliger zou zijn.

“Seizoen lijkt de overdracht van dit virus niet te beïnvloeden”, zei WHO-woordvoerster Margaret Harris tegen journalisten in een virtuele briefing. Ze wees erop dat sommige van de zwaarst getroffen landen zich momenteel in een ander seizoen bevinden. Terwijl het in de Verenigde Staten zomer is, met bijna 148.000 doden en bijna 4,3 miljoen coronagevallen het zwaarst getroffen land, is het in het op één na meest getroffen land Brazilië, dat meer dan 87.000 doden telt, winter.

Ten onrechte vergeleken met griep

En toch, zei ze, “lijkt er een vast idee te zijn dat dit virus seizoensgebonden is”, en dat Covid-19 in golven zal komen. Dit komt omdat mensen de pandemie ten onrechte bekijken door “een grieplens, want zo gedraagt de griep zich”. In plaats van te verwachten dat het virus zich gedraagt als andere bekende virussen, zei ze dat mensen moeten kijken naar wat er eigenlijk bekend is over hoe de overdracht van Covid-19 kan worden gestopt.

Corona houdt van alle weersomstandigheden

Wat werkt, zei ze, is fysieke afstand nemen, handen wassen, waar nodig een mondkapje dragen, niezen en hoesten altijd bedekken, thuisblijven bij symptomen, het isoleren van gevallen en het in quarantaine plaatsen van contacten. Maar er lijkt volgens Harris een hardnekkig geloof te zijn dat de zomer geen probleem is. “De zomer is wel een probleem. Dit virus houdt van alle weersomstandigheden, maar vindt het vooral leuk om van de ene persoon naar de andere te springen als we in nauw contact komen.”

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.