ScentAir gaat strijd aan met coronavirus in Rotterdamse winkels met luchtzuivering

Een aantal Rotterdamse winkels is in zee gegaan met geurmarketingbedrijf ScentAir voor luchtzuivering. Hiermee wordt de binnenlucht ontdaan van stof, pollen en virussen. De retailers willen hun klanten hiermee extra veiligheid bieden tijdens het shoppen. Lees ook: Volg Service Management op LinkedIn:

“Naast de maatregelen die verplicht zijn door de overheid om het coronavirus in te dammen, nemen retailers in Rotterdam steeds vaker zelf het initiatief om hun klanten veiligheid te bieden tijdens het shoppen. De meest effectieve optie op dat vlak is actieve luchtzuivering”, stelt ScentAir in een persbericht.

Geladen ionen neutraliseren virusdeeltjes

“Met actieve luchtzuivering wordt de binnenlucht niet alleen ontdaan van virussen, maar ook van stof en pollen. Daarom is deze zuiveringsmethode erg nuttig tijdens de huidige pandemie, maar kunnen retailers hun klanten ook iets extra’s bieden als we naar het ‘nieuwe normaal’ gaan.” Geurmarketingbedrijf ScentAir zuivert inmiddels de binnenlucht van meerdere Rotterdamse winkels met behulp van een actief zuiveringssysteem, ION Protect, dat werkt door middel van geladen ionen.

“Ionen zijn positief en negatief geladen moleculen en atomen en komen overal voor, maar worden in de hoogste concentraties aangetroffen rond watervallen en stromend water. De NPBI-technologie (NeedlePoint Bipolar Ionization) die in de systemen van ScentAir wordt gebruikt, creëert actief veel extra ionen in de binnenlucht. Deze ionen verbinden zich aan virussen en neutraliseren deze. De virussen worden dus inactief en vormen geen bedreiging meer voor mensen. Daarnaast doden de ionen schimmels en bacteriën die zich in de lucht bevinden. Het resultaat: schone, veilige lucht”, legt het bedrijf uit.

Echte bescherming bieden

Een van de winkels die inmiddels gebruikmaakt van het systeem van ScentAir, is high-end modezaak Caesar in Rotterdam. Caesar bestaat uit drie vestigingen naast elkaar op de Karel Doormanstraat en combineert een geur van ScentAir met hun zuiveringssysteem. Nu het systeem enkele weken draait, is Sam Jansen, directeur van Caesar, erg tevreden: “We konden voorheen al open met mondkapjes op en andere maatregelen, maar daarmee was het echte probleem nog niet weg. Nu kan ik onze klanten en ons personeel echte bescherming bieden.”

Ook interessant

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.