Tork introduceert certificering CO2-neutrale dispensers

Tork introduceert certificering CO2-neutrale dispensers

Als eerste merk in Europa, is Tork, onderdeel van Essity, in staat om de CO2-uitstoot van meerdere producten gedurende de gehele levenscyclus te verminderen en te compenseren. Het merk biedt daarom een CO2-neutrale certificering aan voor een reeks van bestaande dispensers. "De nieuwe certificering moet bijdragen aan de duurzaamheidsambities van onze klanten", aldus Reneé Remijnse, Communications Director Sustainability bij Essity.

Essity heeft de CO2-uitstoot voor de 27 Tork dispensers al verminderd door gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit te gebruiken tijdens de productie. Het gaat om zeep-, toiletpapier- en handdoekdispensers.

Investeren in klimaatprojecten

Om CO2-neutraal te worden, compenseert het bedrijf nu de resterende uitstoot door te investeren in gecertificeerde klimaatprojecten van ClimatePartner. De geselecteerde projecten verminderen CO2-uitstoot door schoon drinkwater te leveren in Cambodja, te voorzien in energiezuinige kooktoestellen in India en bosbescherming in Indonesië te ondersteunen.

Alle Tork dispensers zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. Van het gebruik van duurzame materialen tot aan het reduceren van verbruik tot wel 40 procent voor verschillende systemen. Daarnaast biedt Tork datasensoren aan voor betere schoonmaakroutines en de ‘Easy to Use’-certificering van de Zweedse Reumavereniging voor meer gebruiksgemak.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.