3 dingen om je toiletbezoek wat leuker te maken

3 dingen om je toiletbezoek wat leuker te maken

Op je werk, in een restaurant of toch lekker vertrouwd op de eigen pot: een toiletbezoekje hier en daar hoort er nou eenmaal bij. Het is (hopen wij voor je) niet het allerleukste moment van de dag, al hoewel het op je werk soms misschien toch een fijn momentje van rust en afleiding is. Maar gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je toiletbezoek een stuk leuker kunnen maken. Naast natuurlijk het maken van een sudoku of het scrollen langs kattenfilmpjes of Facebook.

Donald Trump Toiletborstel 

Op de website etsy.com wordt een heuse Donald Trump Toiletborstel verkocht. Deze ‘Commander in Crap’ helpt jou om je toilet ‘great again’ te maken. Zo kun je voortaan met het welbekende kapsel van de Amerikaanse president je toilet schrobben. “Just grab them by the handle”. Totaal niet politiek correct, wel verschrikkelijk grappig.

PooPays: hoeveel verdien je tijdens je toiletbezoek?

Tijd is geld. Dus als jij tijdens het werk lekker uitgebreid je neus gaat poederen op het toilet, kost je baas dat gewoon geld. Geld dat jij krijgt! Met de app PooPays kun jij precies zien hoeveel je verdient tijdens jouw toiletbezoek. Die grote boodschap levert je vast heel wat centen op! “It pays to poo!”

De app werkt eenvoudig: je vult je maand- of jaarsalaris in en zodra je de toiletdeur achter je op slot doet, laat je de timer lopen. Klaar met poepen? Dan klik je op de stopknop en kun je precies zien hoeveel jij in de tussentijd verdiend hebt. Als je de app vaker gebruikt, kun je je poep-trends analyseren: hoeveel heb je in totaal verdiend, wat is je gemiddelde verdienste, etc.

Momenteel is de app alleen nog maar verkrijgbaar voor Android, maar volgens de makers van de app hoeven iPhone-gebruikers niet lang meer te wachten: er wordt aan gewerkt.

Nooit meer je wc poetsen (?)

Helaas moeten we vaak nog steeds zelf de wc schoonmaken. Niet bepaald een klusje om blij van te worden. En het blijkt nog flink lastig ook, want slechts 40 procent van de (openbare) toiletten zijn schoon, blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek 2018. Gelukkig bestaat er nu een robot die wc’s kan poetsen! Maar of het echt een uitkomst biedt, dat betwijfelen wij.

Een team van de Universiteit van Koblenz-Landau ontwikkelde voor een wedstrijd op de World Robot Summit (WRS) een programma voor de TIAGo-robot, waardoor het apparaat in staat is om een wc schoon te maken.

De robot is uitgerust met een spons en kan de wc-rand schoonmaken, stukjes papier en lege wc-rollen oprapen en hij kan de vloer rondom de pot dweilen. Echt helemaal hygiënisch schoon krijgt de robot het dus niet: even lekker de pot schrobben zit er nog niet in. Ook betwijfelen of de robot zelf in staat is om bijvoorbeeld die spons schoon te maken of te vervangen na een poetsbeurt. Nog een nadeel: de robot werkt niet bepaald snel. Ons oordeel: je kan beter zelf even met een doekje en (Trump-)toiletborstel aan de slag.

Lees ook: Nationaal Toiletonderzoek 2018: Horeca wint van gezondheidszorg

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes 

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes

Uit internationaal onderzoek van Tork (Verenigde Staten, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) blijkt dat bijna de helft van de respondenten (44 procent) zich angstig voelt bij het gebruik van openbare sanitaire ruimtes. Zij voelen zich niet veilig en nemen minder graag deel aan sociale activiteiten in het openbaar om openbare sanitaire ruimtes te vermijden.

Trends voor het kleinste kamertje: "De mogelijkheden zijn eindeloos" 

Trends voor het kleinste kamertje: "De mogelijkheden zijn eindeloos"

Het kleinste kamertje, maar absoluut niet het saaist. In de toiletruimte vindt een wereld aan innovatie plaats. De hoogste hygiënestandaard, duurzaamheid, digitalisering. Afgelopen Interclean Amsterdam proefden we er al aan met een hele hal vol sanitair. Maar wat zijn nu echt de toilettrends van dit moment? Ineke van den Bemt, Regional Segment Marketing Manager Commercial & Public Interest bij Tork, en Gaston Plantaz, head of Sales Steering, Marketing & Business Development bij CWS Hygiene Nederland, praten ons bij.