Afvalheffing knalt omhoog door lachgascilinders

Afvalheffing knalt omhoog door lachgascilinders

Inwoners van grote steden draaien op voor de miljoenenschade aan afvalovens door ontploffende lachgascilinders. Gemeenten berekenen de extra kosten via de afvalstoffenheffing door aan de burger, meldt De Telegraaf.

Vooral in grote gemeenten belanden veel lachgascilinders in het afval. De gemeente Haarlemmermeer bijvoorbeeld verwacht een verdubbeling van de kosten voor de verwerking van restafval naar twee miljoen euro. Dat betekent dat de inwoners volgend jaar 'enkele tientjes' extra afvalstoffenheffing moeten betalen, bevestigt een woordvoerder van Haarlemmermeer.

Tientje meer

Gemiddeld stijgt de afvalstoffenheffing mogelijk met vijf tot tien euro door de ellende met lachgascilinders, schat brancheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven.

Lees meer:

Bestuur SIEV. Vlnr: vice-voorzitter Laetitia Simonis, voorzitter Paul Fok, penningmeester Antoine Verhoef, bestuurslid communicatie Rolien van Groeningen en algemeen bestuurslid Frank Verberne.

Ook SIEV roept FNV en CNV op staking schoonmaak in te trekken

Vakbonden FNV en CNV doen een oproep om op 9 september te gaan staken. Eerder kwam Schoonmaken Nederland al met de oproep om de staking in te trekken. Ook branchevereniging SIEV roept op om het gesprek over eerder stoppen met werken voort te zetten, in plaats van te gaan staken.

Schoonmakend Nederland vindt aangekondigde staking prematuur

Schoonmakend Nederland vindt aangekondigde staking prematuur

FNV Schoonmaak en CNV Vakmensen hebben opgeroepen tot een landelijke staking in de schoonmaaksector op 9 september. Het doel is de verlenging van de vroegpensioenregeling (RVU), een verhoging van het bedrag dat maximaal boetevrij aan een werknemer mag worden betaald en het opzetten van een gevalideerde regeling hoe zwaar werk wordt bepaald.

FNV en CNV roepen schoonmakers op: ga staken op 9 september

FNV en CNV roepen schoonmakers op: ga staken op 9 september

"Op maandag 9 september gaan alle schoonmakers van Nederland staken! Want het wordt hoog tijd dat de regering ervoor zorgt dat schoonmakers eerder kunnen stoppen met werken", zo roept vakbond FNV op. En ook CNV sluit zich aan bij deze actie: "Vind je het belangrijk dat schoonmakers eerder kunnen stoppen met werken? Kom dan op 9 september naar Schiphol. We voeren daar met elkaar actie voor een betere én blijvende regeling voor zwaar werk."

Tweede baan verbieden mag alleen met goede reden

Tweede baan verbieden mag alleen met goede reden

Je mag je werknemers niet zomaar verbieden een bijbaan te nemen. Daar moet je een goede reden voor hebben. Die reden hoef je niet vooraf te hebben vastgelegd, maar kun je ook op een later moment geven.