Balans over ontwikkelingen binnen de schoonmaak

Balans over ontwikkelingen binnen de schoonmaak

De vraag naar duurzame schoonmaakoplossingen groeit snel. Steeds meer bedrijven kiezen voor biologisch afbreekbare producten, energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke processen. Dit meldt Achint Atwal, directeur van Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten uit Alkmaar.

Met de komst van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), worden bedrijven verplicht om hun duurzaamheidsinspanningen te rapporteren, waaronder milieu-, sociale en governance (ESG) aspecten. Dit heeft ook grote impact op hoe bedrijven in de schoonmaaksector opereren.

Doelen Balans

Bij Balans Schoonmaak zijn ze zich ook terdege bewust van het belang van duurzaamheid. In 2023 heeft het schoonmaakbedrijf niveau 3 van de CO2-Prestatieladder bereikt en op 14 november hebben ze een nieuwe meting. De doelstellingen die ze zichzelf hebben gesteld voor 2027:

  • Scope 1: Reductie van 33 procent
  • Scope 2: Reductie van 50 procent
  • Zakelijke reizen: Reductie van 5 procent

Energieneutraal

Scope 1 is de directe uitstoot van broeikasgassen door het bedrijf. Scope 2 is de indirecte uitstoot door ingekochte energie (zoals elektriciteit en warmte) plus zakelijk vervoer uit scope 3 (zoals gedeclareerde kilometers, openbaar vervoer en vliegverkeer). De ultieme ambitie is om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn.

Lees meer:

Brancheorganisaties vragen steun kabinet voor zero-emissiezones

Brancheorganisaties vragen steun kabinet voor zero-emissiezones

Brancheorganisaties zoals RAI Vereniging, BOVAG en Techniek Nederland, samen met de milieuorganisatie Natuur & Milieu, pleiten voor steun van de landelijke politiek aan gemeenten bij de invoering van zero-emissiezones in binnensteden. Ze zeggen "grote zorgen over de politieke strijd" te hebben hierover.

Nieuwe subsidieregelingen voor laden elektrische bedrijfswagens

Nieuwe subsidieregelingen voor laden elektrische bedrijfswagens

Bedrijven kunnen binnenkort gebruikmaken van twee nieuwe subsidieregelingen die zijn bedoeld om de overstap naar elektrisch vervoer te versnellen. Het aantal elektrische bestel- en vrachtwagens in Nederland groeit en daarom zijn er ook steeds meer laadmogelijkheden voor de transportsector nodig.

Collega's nemen kliekjes mee naar werk om milieu te helpen

Collega's nemen kliekjes mee naar werk om milieu te helpen

Er wordt jaarlijks per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema 'Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling'. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Kärchers nieuwe servicecenter helpt met verkleinen afvalberg

Kärchers nieuwe servicecenter helpt met verkleinen afvalberg

Om te kunnen blijven beantwoorden aan de toenemende wensen en eisen van de markt, heeft Kärcher eind vorig jaar een nieuw Europees servicecenter geopend. Het gloednieuwe complex in Ahorn blinkt uit in duurzaamheid en zet volop in op het verkleinen van de afvalberg. De realisatie van het servicecenter nam drie jaar in beslag, goed voor een investering van 26 miljoen euro.