Doe mee met actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

Doe mee met actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

De actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg biedt elk jaar een unieke kans voor glazenwassers om meer te doen dan alleen ramen lappen. Het is een week waarin bedrijven de handen ineenslaan en iets teruggeven aan de samenleving. "De oproep is simpel: doe mee, organiseer een activiteit bij een zorginstelling en laat zien dat jouw bedrijf maatschappelijk betrokken is", vertelt Gaby Westelaken, voorzitter platform Glas & Gevel (AWOG). De actieweek vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 20 december 2024.

"Zorginstellingen kunnen altijd extra hulp gebruiken, vooral als het gaat om onderhoud en aandacht voor bewoners. Wat dacht je van een dag waarop jouw team de ramen van een verpleeghuis wast of een buitenruimte opknapt? Of organiseer een gezellige activiteit voor de bewoners. Een klein gebaar kan een enorme impact hebben op het welzijn van de mensen die daar wonen. Het is een manier om als bedrijf echt iets te betekenen voor de je omgeving, buiten de reguliere bedrijfsactiviteiten om", aldus Westelaken.

Klantenbinding 

Westelaken betoogt dat je tijdens de actieweek niet alleen de zorg verder helpt, maar ook kunt laten zien dat je bedrijf betrokken is bij de samenleving. "De actieweek is ook een perfect moment om positieve media-aandacht te genereren. Lokale media berichten graag over bedrijven die zich inzetten voor de gemeenschap. Zo krijg je niet alleen een positief verhaal in de pers, maar zet je jouw bedrijf ook op de kaart als een organisatie die verder kijkt dan commerciële belangen. Klanten kiezen steeds vaker voor bedrijven die verantwoordelijkheid nemen. Door deel te nemen aan deze actieweek, laat je zien dat jij dat doet. Benut deze aandacht en informeer je relaties."

Trotse medewerkers 

Naast trots bij (potentiële) klanten, kunnen medewerkers inzet als deze vaak ook waarderen. Westelaken: "Niets motiveert meer dan werken voor een bedrijf dat zich om de samenleving bekommert. Uiteindelijk heeft elke medewerker familie. Het geeft een gevoel van trots en versterkt het teamgevoel. Deelname aan de actieweek biedt de kans om als team samen iets moois te doen en bij te dragen aan een betere wereld. Deze actieweek is dé kans om als glazenwassersbedrijf niet alleen de samenleving te helpen, maar ook je eigen bedrijf te versterken. Organiseer een activiteit bij een zorginstelling, help waar het nodig is en profiteer van de voordelen: een sterker imago, tevreden klanten en gemotiveerde medewerkers. Doe mee, geef terug en laat jouw bedrijf stralen tijdens de actieweek voor glazenwassers!"

Lees meer:

Brandweer schiet glazenwasser Fedor te hulp

Brandweer schiet glazenwasser Fedor te hulp

Glazenwasser Fedor van schoonmaakbedrijf GWS dé schoonmaker uit Rosmalen viert bijna zijn dertigste jubileum als professionele glasbewasser. Maar op dinsdag 20 augustus vreesde hij toch even dat hij dat wellicht niet zonder kleerscheuren zou halen. Op 25 meter hoogte schoot - volgens het Brabants Dagblad - het systeem krom waarin de kabels van zijn bak hingen.

©Clean Totaal

Nationaal kampioen glazenwassen legt uit: zo maak je streeploos schoon

De zon die door een vuile ruit naar binnen schijnt, dat zien de meeste mensen liever niet. leuker om de lentebloemen door een blinkend schone ruit te aanschouwen. Maar hoe maak je je raam het beste streeploos schoon? Glazenwasser Sven van der Burgh, winnaar van het NK Glazenwassen 2023, legt het uit.

Regels voor indienstneming glazenwassers onder de 18 jaar

Regels voor indienstneming glazenwassers onder de 18 jaar

Wil je jonge medewerkers (bijvoorbeeld als glazenwasser) onder 18 jaar in dienst nemen, dan geldt een aantal andere regels ten opzichte van medewerkers van 18 jaar of ouder. De naleving van wet- en regelgeving rondom veiligheid is altijd belangrijk, maar voor jongeren zijn de regels uit de Arbeidsomstandigheden- en Arbeidstijdenwet strenger.

Minister volgt Zaanse vergunningsplicht glazenwassers met interesse

Minister volgt Zaanse vergunningsplicht glazenwassers met interesse

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) kijkt met veel interesse naar de vergunningsplicht die in Zaanstad een einde moet maken aan malafide praktijken bij glazenwassers. "Ik ga het zeker goed volgen, en heb contact met de burgemeester om te kijken: hoe helpt het er nou." Intussen werkt het kabinet aan betere regels, blijft de arbeidsinspectie controleren én wijst de bewindsvrouw op de verantwoordelijkheid van de consument.