CSU neemt deel aan panelgesprek bij bijeenkomst met koningin Maxima

CSU neemt deel aan panelgesprek bij bijeenkomst met koningin Maxima

Vandaag is Koningin Máxima aanwezig bij de actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid in Eindhoven, waar werkgevers bespreken hoe ze de financiële gezondheid van werknemers op de korte en lange termijn kunnen verbeteren.

Deze bijeenkomst is een vervolg op de conferentie van 23 juni waar de National Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG) vorm heeft gekregen. Zowel Koningin Máxima als minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen waren bij die conferentie aanwezig. De bijeenkomst van vandaag 8 november vindt plaats bij de VDL Groep en is mede-georganiseerd door SchuldenlabNL. VDL Groep heeft samen met veertig andere bedrijven aangegeven een rol te willen spelen in de coalitie; vijftien van hen hebben hier de afgelopen tijd ook invulling aan gegeven. De NCFG ligt nog op de tekentafel, maar moet op 29 november officieel worden gelanceerd.

Mogelijkheden en initiatieven

Tijdens de bijeenkomst van vandaag zullen de aanwezige bedrijven bespreken wat ze nu al kunnen doen om de financiële gezondheid van hun werknemers te verbeteren. Gezien de almaar stijgende kosten voor levensonderhoud en de problemen en zorgen die dat meebrengt voor veel huishoudens, is het toch een urgent thema dat in veel bedrijven speelt. VDL vertelt eerst hoe zij dit thema oppakken in de organisatie. Daarna volgt het panelgesprek waar CSU, ASML en Financieel Fit Brainport in gesprek gaan over mogelijkheden en initiatieven om de financiële gezondheid van werknemers te verbeteren en hoe organisaties deze kunnen toepassen.

Erevoorzitter SchuldenlabNL

Na het panelgesprek spreekt de koningin met enkele vertegenwoordigers van bedrijven over het thema en de invulling van de coalitie. Zij is al langer actief op dit thema: de koningin is namelijk erevoorzitter van SchuldenlabNL, een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen om Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Henk Toering (Wecovi): "Samen de schoonmaakbranche versterken"

Henk Toering (Wecovi): "Samen de schoonmaakbranche versterken"

Henk Toering, algemeen directeur van Wecovi, zet samen met zijn team in op het versterken van de schoonmaakbranche. Sinds januari 2024 leidt Toering het bedrijf, waarvoor meer dan 25 jaar ervaring in strategisch beleid en innovatie meebrengt. Dat doet hij met een verbindende aanpak, een focus op het creëren van impact en het benutten van marktkansen.

CSU helpt klanten met strategisch advies: "echt helpen bij vraagstukken"

CSU helpt klanten met strategisch advies: "echt helpen bij...

Als grote facilitaire dienstverlener krijgt CSU geregeld klantvragen over maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de noodzaak tot verduurzaming, robotisering, datagedreven dienstverlening of inzet van (schaarse) medewerkers. Om beter en sneller te kunnen inspelen op dit soort strategische issues, heeft de organisatie besloten een nieuwe afdeling op te zetten: CSU Facilitair Advies. Smart Workplace vroeg Carola Put, manager CSU Facilitair Advies, naar de aanleiding en de plannen.

Blog Bert van Boggelen: Jullie werknemers, onze schoonmakers

Blog Bert van Boggelen: Jullie werknemers, onze schoonmakers

Als voorzitter van de Code Schoonmaak kom ik geregeld zaken tegen in samenwerkingen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers waar ik van ga fronsen. Onze overtuiging als code is dat we ingeleend personeel zoveel mogelijk dienen te behandelen als het eigen personeel. Zo zijn we groot fan van opdrachtgevers die schoonmakers ook een kerstpakket geven, uitnodigen voor het bedrijfsfeest, samen te lunchen en regelmatig gewoon een goed gesprek te voeren. Echter ontbreekt deze werkwijze nog wel eens in de praktijk.

Hoe voer je een goed jaargesprek met je medewerkers?

Hoe voer je een goed jaargesprek met je medewerkers?

Waarom voer je een jaargesprek? Wat bespreek je in een jaargesprek? Hoe leg je een jaargesprek vast? Op deze en andere vragen van werkgevers en leidinggevenden geeft Schoonmakend Nederland antwoorden.