Facilicom en Stichting Nelis helpen samen jongeren aan het werk

Facilicom en Stichting Nelis helpen samen jongeren aan het werk

Facilicom Group en Stichting Nelis hebben een overeenkomst getekend om samen talenten aan het werk te helpen. Per jaar gaan er vijftig kandidaten van Nelis aan het werk in diverse rollen binnen de verschillende divisies van Facilicom. Onder andere Gom, Trigion en Breijer zullen mensen plaatsen.

Stichting Nelis heeft tot doel jongeren met talent naar werk te begeleiden via opleidingen en werkervaringsplaatsen. Ook helpt de stichting met advies, werving en selectie voor bedrijven die op zoek zijn naar ongekende talenten, zoals Nelis jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ook wel noemt. Stichting Nelis zet zich al sinds 2011 in om deze jongeren naar stabiel werk te begeleiden. Nu de personeelskrapte zo groot is, is het echter nog belangrijker om mensen die kunnen en willen werken daarbij te helpen.

Toekomstperspectief

De jongeren die bij Nelis komen, worden veel geplaatst in facilitaire functies, zoals de schoonmaak en glas- en gevelreiniging. Niet gek dus dat de stichting nu de samenwerking aangaat met Facilicom. Samen willen ze nog meer sociale impact maken en kansengelijkheid verder bevorderen. De jongeren die door Nelis begeleid worden krijgen daarvoor bijvoorbeeld ook hulp bij wonen, financiën en vervoer en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijgen ze niet alleen een stabiel inkomen, maar ook een beter perspectief voor de toekomst.

Sociale impact

Die sociale impact is voor Facilicom de reden om de handen ineen te slaan met Stichting Nelis. CEO Eric Otto vertelt dat het een belangrijke pijler is binnen Facilicom Group. “Wij willen dat iedereen een arbeidsperspectief heeft, ook mensen die langs de zijlaan staan. Die groep is in ons land nog altijd veel te groot. We leveren al een grote bijdrage aan het verkleinen van deze groep met onze eigen sociale onderneming Buitengewoon, maar met de samenwerking met Stichting Nelis willen we nog meer jongeren betekenisvol werk geven.”

Workshop glazenwassen

Stichting Nelis is onderdeel van Nelis Company, opgericht door Ian Smeyers in 2011. Smeyers vertelt: “Wij hebben ruim honderd jaar ervaring met de werving van talent. We organiseren bijvoorbeeld laddertjes-, kwastendagen en facility days zodat jongeren kunnen kennismaken met alle verschillende diensten die Facilicom Group eigen is. Ook werkgevers in de branche maken op zo’n dag kennis met Stichting Nelis en kunnen jongeren een stageplek bieden. Tijdens het moment van tekenen deed Eric Otto mee met een workshop glazenwassen, om te ervaren hoe zo’n dag eruit ziet en hoe wij te werk gaan. Met deze dagen bereiken we meer jongeren, en laten we hen zien dat ze talent hebben en iets kunnen maken van hun leven. Tegelijkertijd helpen we bedrijven hands-on met het invullen van de vele vacatures.”

Mensen vooruit helpen staat bij ons boven winst maken.

Mensen vooruit helpen

Als één van de grootste werkgevers van Nederland, geeft Facilicom graag het goede voorbeeld, aldus Otto. Helpen bij het oplossen van het tekort aan vakmensen is daar ook onderdeel van. “Als één van de grootste werkgevers van Nederland vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een sociale en duurzame werkplek voor iedereen. Zowel bij ons als bij Stichting Nelis staat sociale impact maken voorop. Daarin hebben we elkaar gevonden.” Smeyers vult aan: “Bij Facilicom Group gaan we jongeren aan het werk helpen in functies als huismeester, glazenwasser, conciërge, maar ook in technische banen. Op dit moment zoeken we voor de tien jongeren die op het tekenmoment meededen met de workshop glazenwassen een plek binnen Facilicom Group. Mensen vooruit helpen staat bij ons boven winst maken. Daarvoor is het wel nodig dat organisaties zich openstellen voor deze groep jongeren op de arbeidsmarkt. Ze zullen versteld staan van het talent en de motivatie!”

Onderzoek: werkgevers cruciaal voor inclusie kwetsbare groepen op arbeidsmarkt

Onderzoek: werkgevers cruciaal voor inclusie kwetsbare groepen op...

Nieuw promotieonderzoek van Tilburg University laat de sleutelrol van werkgevers zien bij het includeren van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, zoals mensen met een beperking, langdurig werklozen en mensen met een migratieachtergrond. Het onderzoek biedt waardevolle inzichten voor bedrijven die willen bijdragen aan een meer inclusieve arbeidsmarkt.

Woon online bijeenkomst over Open Hiring bij

Woon online bijeenkomst over Open Hiring bij

De Normaalste Zaak organiseert op dinsdag 19 november de online bijeenkomst 'Open Hiring - zonder cv of sollicitatiegesprek goede medewerkers vinden'. De bijeenkomst is voor alle werkgevers en HR-professionals die op zoek zijn naar innovatie manieren om nieuw talent aan te trekken.

Fonville en Unigarant versterken samenwerking met focus op dagschoonmaak

Fonville en Unigarant versterken samenwerking met focus op...

Fonville Schoonmaakbedrijven en Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB, hebben hun meer dan dertigjarige samenwerking vernieuwd en uitgebreid met een nieuw contract, waarbij dagschoonmaak centraal staat. De stap naar dagschoonmaak is een belangrijk onderdeel van hun gezamenlijke inspanningen een schone en duurzame werkomgeving te creëren.

Vlnr: Josette Dolhain, Inge de Jongh, Ozgur Yazar, Jonne de Kok, Adriaan Belonje, Joris Bosma, Guido Ubaghs, Peter Hamers, Niek Meertens, Catharien Kerkman, Bianca Mulkens, Dyonne Frissen.

Universiteit Maastricht en Asito gaan nieuw partnerschap aan

Schoonmaakdienstverlener Asito is de komende jaren de nieuwe schoonmaakpartner van Universiteit Maastricht (UM), waarbij beide partijen inzetten op een gelijkwaardig partnerschap. De nieuwe partners gaan gezamenlijk streven naar het oplossen van uitdagingen en het verbeteren van de schoonmaakervaring op de universiteit en de campus. Daarin staan wederzijds vertrouwen, innovatie en samenwerking centraal.