Investeren in basisvaardigheden (taal, rekenen of digitale vaardigheden) op de werkvloer kent voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Zo maken werknemers minder fouten op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers vaak meer zelfvertrouwen en kunnen beter zelfstandiger werken. Bij Tel mee met Taal zien ze dat veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer, merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.
Subsidie voor scholing
In totaal stelt Tel mee met Taal in 2024 ruim 5 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 3,35 miljoen specifiek voor werkgevers bedoeld is. Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of beschut werk.
Voor wie?
Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, een rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.
Tel mee met Taal
Op de website van Tel mee met Taal lees je meer informatie over de subsidie. Naast praktische informatie over de beschikbare bedragen en de subsidieaanvraag, geven ze tips voor je aanvraag en verhalen van werkgevers die je voor zijn gegaan. Wil je je werknemers helpen met het verbeteren van hun basisvaardigheden? Je vraagt de subsidie dus nog aan tot en met 29 februari.