Vraag deze maand nog subsidie aan bij Tel mee met Taal

Vraag deze maand nog subsidie aan bij Tel mee met Taal

Tot en met donderdag 29 februari kunnen werkgevers bij Tel mee met Taal subsidie aanvragen voor activiteiten gericht op het verbeteren van de basisvaardigheden van werknemers.

Investeren in basisvaardigheden (taal, rekenen of digitale vaardigheden) op de werkvloer kent voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Zo maken werknemers minder fouten op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers vaak meer zelfvertrouwen en kunnen beter zelfstandiger werken. Bij Tel mee met Taal zien ze dat veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer, merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Subsidie voor scholing

In totaal stelt Tel mee met Taal in 2024 ruim 5 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 3,35 miljoen specifiek voor werkgevers bedoeld is. Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of  beschut werk. 

Voor wie?

Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, een rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

Tel mee met Taal

Op de website van Tel mee met Taal lees je meer informatie over de subsidie. Naast praktische informatie over de beschikbare bedragen en de subsidieaanvraag, geven ze tips voor je aanvraag en verhalen van werkgevers die je voor zijn gegaan. Wil je je werknemers helpen met het verbeteren van hun basisvaardigheden? Je vraagt de subsidie dus nog aan tot en met 29 februari.

Lees ook:

UL-Team steunt Wereld Meisjesdag

UL-Team steunt Wereld Meisjesdag

Als opleider gelooft UL-Team sterk in de kracht van ontwikkeling. En dat geldt voor iedereen, maar vooral ook voor meisjes en vrouwen die wereldwijd tegen barrières vechten om hun dromen te verwezenlijken. Daarom steunt de opleider Plan Nederland - Girls First, een initiatief dat zich inzet voor de rechten en kansen van meisjes.

Blog Belinda Dekkers-Schwartz (Ul-Team): "Samen werken aan een betere werkervaring: de sleutel tot succes in de schoonmaakbranche"

Blog Belinda Dekkers-Schwartz (Ul-Team): "Samen werken aan een betere...

In de schoonmaakbranche is werkbeleving een bepalende factor voor succes. Ik deel in mijn blog graag mijn kijk op hoe we die werkbeleving met elkaar kunnen invullen. En wat de voordelen zijn.

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven Gom, Vebego Cleaning Services en CSU, brancheorganisatie Schoonmakend Nederland en de scholen van Stichting BOOR, Yulius Onderwijs en Horizon hebben op dinsdag 25 juni de samenwerkingsovereenkomst Facilidoor voor PROVSO ondertekend. De samenwerking is uniek. Nooit eerder sloegen werkgevers uit de schoonmaakbranche op deze manier de handen ineen om leerlingen van het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) de stap van school naar werk te laten zetten.

Nieuwe wet maakt 'leven lang leren' gemakkelijker

Nieuwe wet maakt 'leven lang leren' gemakkelijker

Om een leven lang ontwikkelen te stimuleren, komt er een wettelijke, onafhankelijke beoordeling om opleidingen in te schalen. De Tweede Kamer stemde onlangs in met het wetsvoorstel Netherlands Qualification Framework (NLQF) van minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) dat dit regelt.