UL-Team steunt Wereld Meisjesdag

UL-Team steunt Wereld Meisjesdag

Als opleider gelooft UL-Team sterk in de kracht van ontwikkeling. En dat geldt voor iedereen, maar vooral ook voor meisjes en vrouwen die wereldwijd tegen barrières vechten om hun dromen te verwezenlijken. Daarom steunt de opleider Plan Nederland - Girls First, een initiatief dat zich inzet voor de rechten en kansen van meisjes.

In het kader van Wereld Meisjesdag afgelopen vrijdag 11 oktober brengt UL-Team dit initiatief weer extra onder de aandacht. Tussen 11 september en 11 oktober hebben maar liefst 168 vrouwen bij UL-Team een opleiding gevolgd of zijn hiermee gestart. Voor iedere deelnemer doneren ze 1,50 euro aan Plan Nederland. Dat komt dus neer op een totaal van 252 euro.

Geboortebewijzen

Dit bedrag gaat naar de aanschaf van 25 geboortebewijzen. Waarom een geboortebewijs? Zonder dit document bestaan kinderen in feite niet. Alleen met een geboortebewijs hebben zij recht op gezondheidszorg, bescherming en toegang tot onderwijs. Het is de eerste stap naar een veilige, kansrijke toekomst. Zo draagt UL-Team bij een een wereld waarin meisjes de kans krijgen om te groeien.

Lees meer: