'Werknemers ervaren schone omgeving als een van de meest essentiële aspecten in hun werk'

'Werknemers ervaren schone omgeving als een van de meest essentiële aspecten in hun werk'

Een schone werkomgeving lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is het zeker niet. Ineke van den Bemt, regional segment marketingmanager bij Tork: "Uit onderzoek blijkt dat werknemers een schone omgeving ervaren als een van de meest essentiële aspecten in hun werk. Onze belangrijkste boodschap is dan ook: better hygiene for better business."

Een schoon kantoor zorgt voor hogere productiviteit en schone horeca betekent dat klanten bereid zijn langer te blijven en meer uit te geven. “Dat leidt uiteindelijk tot een betere business. Een belangrijke constatering is dus dat hygiëne en schoonmaak veel belangrijker zijn dan algemeen gedacht. Zorg er daarom voor dat dit de aandacht krijgt die het verdient.”

Efficiëntieslag

Tork wil een belangrijke bijdrage leveren om de schoonmaak efficiënter te maken, waarbij de kwaliteit hetzelfde blijft. Van den Bemt: “Met onze dispensers en vullingen slaan wij die slag. Normaal gesproken doet een schoonmaker een ronde en opent daarbij alle dispensers om te beoordelen of deze vervangen moeten worden. Met Tork Vision Schoonmaken kun je op een datagedreven manier schoonmaken."

De dispensers hebben sensoren die aangeven of ze gevuld moeten worden of niet. "De schoonmaker krijgt een melding in een mobiele app als een dispenser moet worden bijgevuld. Dat scheelt uren op jaarbasis. Neem een locatie als een luchthaven, waar je van de ene naar de andere gate loopt. Als je weet dat de dispensers bij gate 23 bijna leeg zijn, kun je daarheen. Zo niet, dan kun je je dat loopje besparen.”

De schoonmaker krijgt een melding in een mobiele app als een dispenser moet worden bijgevuld. Dat scheelt uren op jaarbasis.”
— Ineke van den Bemt

Hiermee slaat Tork een flinke efficiëntieslag. Een ander belangrijk speerpunt is duurzaamheid, benadrukt Van den Bemt. “Het initiatief dat het meest voor zichzelf spreekt is onze paper recycling service. Papieren handdoekjes recyclen we en die gaan terug naar onze fabriek in Cuijk. Daar worden van de papieren handdoekjes nieuwe papierproducten gemaakt. Hiermee is er sprake van een gesloten loop. Bovendien kunnen organisaties zo bijdragen aan het milieu en hun CO2-footprint verkleinen.”

Dispensers hergebruiken

Volgens Van den Bemt is een belangrijk aspect van duurzaamheid dat een product een lange levensduur moet hebben. “Je wilt als organisatie niet elke twee jaar nieuwe dispensers moeten kopen, omdat de kwaliteit ervan niet goed is. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, dan is het in basis niet noodzakelijk om de hele dispenser te vervangen. Wij kunnen losse onderdelen vervangen. Met onze dispenser recycling service halen wij dispensers terug die niet meer bruikbaar zijn en het materiaal hiervan zetten wij om naar plastic granulaat. Hiervan worden weer onderdelen voor dispensers gemaakt.”

Een nieuwe serie navullingen van Tork papieren handdoeken zijn niet wit, maar hebben een naturel kleur. Van den Bemt: “Sinds de coronacrisis worden er online veel bestellingen gedaan. Het karton waarin die pakketjes zijn verpakt wordt maar één keer gebruikt en komen dan bij het oud papier. Dit karton gebruiken wij weer om onze handdoekjes te maken. Zo’n initiatief was er tien jaar geleden al, maar toen was de markt er nog niet rijp voor. Toen dacht iedereen dat papieren handdoekjes wit moesten zijn. Dat stond symbool voor hygiënisch. Nu zie je gelukkig dat het algemeen geaccepteerd is dat papier niet meer wit is. Duurzaamheid wint dus steeds meer aan terrein.”

Dit artikel is gesponsord door Tork

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Onderzoek laat zien dat handen wassen voor handschoengebruik in de zorg onnodig is

Onderzoek laat zien dat handen wassen voor handschoengebruik in de...

In de zorg is het gebruikelijk om de handen te wassen voordat je handschoenen aantrekt om de handhygiëne zo hoog mogelijk te hebben. Een nieuwe studie laat zien dat dit echter misschien helemaal niet nodig is. Het overslaan van het wassen van de handen zou weleens net zo veilig kunnen zijn.

Nationaal toiletonderzoek 2023 is van start

Nationaal toiletonderzoek 2023 is van start

Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, waarbij met een anonieme steekproef 150 openbare toiletten in Nederland worden getest. Ook dit jaar voeren wij, samen met partner Facility Trade Group, dit onderzoek weer uit. Uit de resultaten van afgelopen jaren blijkt ruimte voor verbetering.

Microbioloog Dirk Bockmühl: Zijn we tegenwoordig té schoon?

Microbioloog Dirk Bockmühl: Zijn we tegenwoordig té schoon?

Zijn wij met onze moderne westerse levensstijl er verantwoordelijk voor dat meer mensen allergieën en astma hebben? Dirk Bockmühl, microbioloog aan de hogeschool Rhein-Waal in Kleven, licht in gesprek met Service Management een tipje van de sluier op.