SIEV sprak met Makita op Interclean over toekomst schoonmaak

SIEV sprak met Makita op Interclean over toekomst schoonmaak
Foto: SIEV

Van 14 tot en met 17 mei stond Ernst Jan Karels namens Makita Nederland in de RAI Amsterdam op de Interclean. Ook SOEV schoof aan bij deze toekomstige gastheer van de komende alv van de branchevereniging in november.

SIEV ging onder andere met Karels in gesprek over de ambitie van Makita en de toekomst van de schoonmaakbranche. “Vanuit de markt hoor je veel geluiden dat de beurs leeft”, concludeert Karels. “Het is weliswaar een internationale beurs, maar we begroeten ook veel relaties uit Nederland. Vanuit Makita Nederland hebben we de focus op innovatie gelegd. Ook de schoonmaakbranche neemt hier een belangrijke plaats  in. We hebben een mooi programma met veel varianten stofzuigers. We willen Makita nog altijd onder de aandacht blijven brengen. Het is een bekend merk met een breed speelveld waar mooie uitdagingen liggen. Ambassadeurs zijn hierin dan ook belangrijk.”

Duurzaamheid en innovatie

Karels belicht desgevraagd de toekomst van de schoonmaakbranche. “Er komt steeds meer de nadruk op duurzaamheid en innovatie te liggen”, zegt hij. “Bij duurzaamheid komt het klimaat echt naar voren. ‘Hoe kun je als bedrijf er voor zorgen dat je dit goed onder controle krijgt?’, is een vraag die vaak terugkomt. Ook de personeelsschaarste blijft een uitdaging. Er zijn op de beurs dan ook relatief veel robots. Je merkt dat hier veel meer de nadruk op ligt dan in voorgaande jaren.”

Accu

“Makita is een prachtig Japans bedrijf”, vult SIEV-voorzitter Paul Fok aan. “Het is een andere cultuur dan in Europese landen. De nadruk ligt op reinheid en netheid. Het is bekend vanuit andere machines. Met name als het gaat om de accu, die steeds belangrijker in het leven wordt. De tijden van stroomkabels worden steeds meer achterhaald. De accu maakt een nieuwe wereld open. Dat is ook de reden dat we bijzonder blij zijn dat we de ALV in november bij Makita kunnen houden. We gaan zodoende iets anders laten zien dan gebruikelijke zaken.”

“We hebben ons bij SIEV aangesloten, omdat we het een prima initiatief vinden”, vult Karels aan. “SIEV is een goede weg ingeslagen. Er zijn bij SIEV aantrekkelijke instapmogelijkheden voor mkb-bedrijven. Het is belangrijk dat SIEV een grotere slagkracht krijgt, waarin ze steeds serieuzer worden genomen."

Lees meer:

FacilityApps introduceert module voor personeelsplanning op Interclean

FacilityApps introduceert module voor personeelsplanning op Interclean

Software-expert in de schoonmaakbranche FacilityApps kondigt haar nieuwste module aan: Personeelsplanning. Met deze module krijgen ze meer grip op de operatie door een geïntegreerde personeelsplanning, rooster-, ziekte-, vakantie- en tijdregistratie.

FDS organiseert Dragon's Den met 8 startups tijdens Interclean

FDS organiseert Dragon's Den met 8 startups tijdens Interclean

In samenwerking met Facility Data Standard (FDS) organiseert Interclean een nieuwe toevoeging aan de reeks evenementen tijdens de vakbeurs: een dynamisch Dragon's Den-stijl pitching evenement. Deze zal plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024 in de RAI in Amsterdam.

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie hygiëne en gezondheid

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie hygiëne en gezondheid

Van duurzame no touch zeepdispensers tot autonome stofzuigrobots. Het kwam weer allemaal voorbij de jury van Interclean's Amsterdam Innovation Award. Maar wie heeft de jury genomineerd als kanshebbers voor de Amsterdam Innovation Award? Wij stellen ze aan je voor. Dit keer de genomineerden in de categorie Hygiene & Health.

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie medewerker en ergonomie

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie medewerker en ergonomie

Van duurzame no touch zeepdispensers tot autonome stofzuigrobots. Het kwam weer allemaal voorbij de jury van Interclean's Amsterdam Innovation Award. Maar wie heeft de jury genomineerd als kanshebbers voor de Amsterdam Innovation Award? Wij stellen ze aan je voor. Dit keer de genomineerden in de categorie Workforce & Ergonomics.