Ruim 100 ton afval opgehaald na Canal Parade

Ruim 100 ton afval opgehaald na Canal Parade

Het was een geslaagde Pride Week, volgens de feestgangers. Met wel honderdduizenden bezoekers, heeft Amsterdam ook heel wat op te ruimen. Na de Canal Parade in het centrum is ongeveer 101 ton afval opgeruimd, meldt de gemeente.

Zaterdag zijn medewerkers met het verzamelen van afval in de Prinsengracht en omliggende gebieden. Het afval kwam uit het water en de straten na de parade. Vorig jaar werd er 81 ton afval opgeruimd. Net als vorig jaar bestond het afval uit zwerfafval en afval uit prullenbakken, maar er was dit jaar wel veel meer glas aanwezig.

De schoonmaakploegen startten hun werkzaamheden rond middernacht en gingen door tot zondagochtend half zeven. De gemeente zette zeventien schoonmaakploegen in om het werk te verrichten.

Afval uit de grachten

Waternet, verantwoordelijk voor waterbeheer, haalde met boten afval uit de grachten. Onder de opgehaalde items bevonden zich blikjes, plastic, opblaasbare dolfijnen, discoballen en zelfs parkeerborden.

Succesvol evenement

De Canal Parade trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Amsterdam. Organisator Pride Amsterdam en belangenvereniging COC waren tevreden met het verloop van het evenement, dat soepel en vlot verliep.

De grote hoeveelheid afval benadrukt het belang van een efficiënte schoonmaak na zulke evenementen. Het succes van de opruimactie laat zien hoe goed voorbereid en effectief de schoonmaakploegen in Amsterdam werken.

Lees meer: