B2-Cleaning behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

B2-Cleaning behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

B2-Cleaning heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat B2-Cleaning op kwalitatieve wijze een bovengemiddelde bijdrage levert aan sociaal ondernemen.

“Het bereiken van PSO Trede 3 markeert een indrukwekkende prestatie en een mijlpaal voor inclusief werkgeverschap in de schoonmaaksector. Het laat duidelijk de voortgang zien die wordt geboekt op het gebied van diversiteit en gelijke kansen bij B2-Cleaning, waar iedereen de mogelijkheid krijgt om hun talenten te ontplooien. Deze ontwikkeling heeft niet alleen positieve gevolgen voor de werknemers, maar ook voor de organisatie en de samenleving als geheel. Diversiteit stimuleert innovatie en Social Return en het verbetert prestaties en creëert een inclusieve werkcultuur, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en tot zijn recht komt,” aldus Edwin van der Pol van PSO-Nederland.

Inclusie sleutel tot succes

Volgens Mirco Zuliani, operationeel directeur bij B2-Cleaning, weerspiegelt dit certificaat de gezamenlijke inzet van het team. “Deze prestatie is niet alleen een erkenning van onze inzet, maar ook een bevestiging dat samenwerking en inclusie de sleutel zijn tot succes. Het is een mijlpaal die we samen met onze medewerkers en partners hebben bereikt. We zetten ons bij B2 in voor een inclusieve toekomst waarin iedereen een rol kan spelen.”

Waarmaken

Anuska Kasnadi, Hoofd Personeelszaken, benadrukt trots: “Ik ben ontzettend trots op ons team en alle collega’s op wat we samen hebben bereikt. Dit PSO-certificaat laat zien dat we niet alleen praten over inclusie, maar het ook echt waarmaken. Voor ons betekent dit dat we blijven bouwen aan een omgeving waarin iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen en een bijdrage te leveren, ongeacht hun achtergrond. Dit is waar B2-Cleaning voor staat.”

Kracht van inclusie

Het doel van de PSO, ontwikkeld door TNO, is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Bij B2-Cleaning geloven ze in de kracht van inclusie. Ze creëren niet alleen werkplekken binnen de eigen organisatie, maar stimuleren ook hun leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Met het behalen van de derde trede laten ze zien koploper te zijn in sociaal ondernemen.

Verder bouwen

Het PSO-keurmerk motiveert B2 om verder te bouwen. Samen met diverse partners, zoals gemeenten, Werkgeversservicepunten en SW-bedrijven blijven ze kansen creëren voor mensen met verschillende achtergronden. Hun missie gaat door: inzetten voor een duurzame toekomst, waarin sociale verantwoordelijkheid voorop staat.

Lees meer:

Vlnr.: Cindy Broersen (Breedweer), Jack Stuifbergen (Breedweer), Henk van Eijk (Breedweer) en Ann Kusters (FNO).

Breedweer en Impact door Groei gaan samen maatschappelijke impact...

Breedweer Facilitaire Diensten en Impact door Groei, een programma van FNO, slaan de handen ineen om het financiële systeem en de inkoopprocessen te veranderen. "We hebben een transitiebudget tot onze beschikking om reguliere bedrijven in onze sector over te nemen en impactvoller te maken," zegt Jack Stuifbergen, directeur van Breedweer.

CSU, Tzorg en Zizo lanceren de Catharina Foundation

CSU, Tzorg en Zizo lanceren de Catharina Foundation

CSU, Zizo, Tzorg - samen Total Care - en familie Van der Heijden introduceren samen de Catharina Foundation. Hiermee willen de partijen investeren in de gezondheid en vitaliteit van mensen, maar ook in projecten die de banden binnen gemeenschappen versterken en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Werkgevers realiseren ruim 85.000 extra banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgevers realiseren ruim 85.000 extra banen voor mensen met...

Sinds 2013 hebben werkgevers in totaal 85.665 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het aantal banen is in 2023 licht gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, maar blijft achter bij de doelstelling. Dit meldt staatssecretaris Jurgen Nobel (Participatie) in zijn brief over de tussentijdse resultaten van de banenafspraak.

Rahma el Mouden (MAS) te gast in High Frequency Podcast

Rahma el Mouden (MAS) te gast in High Frequency Podcast

Op 9 juni 2024 gingen Ali Barangouch en Jamal Dahbi van de High Frequency Podcast in gesprek met zakenvrouw Rahma el Mouden. Ze vertelde over haar zakenleven, carrière bij SVS Opleidingen en het oprichten van haar eigen schoonmaakbedrijf.