Spectro introduceert groene aanslag reiniger NonaDes

Spectro introduceert groene aanslag reiniger NonaDes

Spectro lanceert haar nieuwste product: NonaDes. Het is de eerste geconcentreerde groene aanslag reiniger van hernieuwbare oorsprong.

NonaDes is geschikt voor het effectief, snel en langdurig bestrijden van groene aanslag op vrijwel alle waterbestendige oppervlaktes. De werkzame stof in NonaDes, Nonaanzuur, komt in de natuur onder andere voor in geraniums. Daarnaast is de verpakking gemaakt van gerecycled kunststof uit Spectro’s Recycle Factory en worden de producten geproduceerd in Spectro's duurzame en energieneutrale fabriek in Oss.

Meer oppervlak

NonaDes werkt vaak sneller en diepgaander dan andere producten, waarbij een liter NonaDes goed is voor 200 tot 550 m2. Veel groene aanslag reinigers komen vaak tot 100 m2 met een liter concentraat. Voor de reiniging van groene aanslag is geen bewijs van vakbekwaamheid (ook wel bekend als spuitlicentie) nodig.

Pionier

Johannes Metternich, opa van de huidige eigenaren van Spectro, was een pionier op het gebied van groene aanslag reiniging. In de jaren 70 kwam hij er toevallig achter dat het desinfectiemiddel dat hij had ontwikkeld, ook heel goed werkte op groene aanslag. Na veel testen en perfectioneren kreeg hij in de jaren 80 een van de eerste wettelijke toelatingen in Nederland, inclusief groene aanslag reiniging. Nu ruim veertig jaar later komt de familie met de nieuwste versie: NonaDes. Uiteraard met wettelijke toelating in Nederland en België.

Lees meer: