Foutjes in het nieuwe cao-boekje

Foutjes in het nieuwe cao-boekje

In het gedrukte cao-boekje zijn helaas enkele foutjes geslopen. De RAS heeft deze fouten overzichtelijk bij elkaar gezet, met daarbij de juiste informatie.

Als je de online versie van het cao-boekje raadpleegt, zie je uiteraard de aangepaste versie zonder fouten.

Fouten cao-boekje

Bij ieder artikel staat de foutieve verwijzing of informatie, met daarbij de juiste gegevens.

  • Pagina 29 Artikel 14 - lid 4: de verwijzing naar artikel 1 lid 7 moet artikel 1 lid 8 zijn.
  • Pagina 42 Artikel 23 - lid 2: de verwijzing naar artikel 20 moet artikel 22 zijn.
  • Pagina 45 Artikel 27 - lid 2 - n: de verwijzing naar artikel 18 moet artikel 20 zijn.
  • Pagina 94 B-Deel, artikel 8 - bullet 4: de verwijzing naar artikel 11 moet artikel 13 zijn
  • Pagina 110 Bijlage III - Basisuurloon per 1 januari 2025 (gele tabel): bij loongroep 1 - dienstjaren 1 staat het bedrag 14,56 euro. Dit moet 14,58 euro zijn.

Lees meer:

Hoe zit het met de loyaliteitsbonus?

Hoe zit het met de loyaliteitsbonus?

In januari 2025 wordt de loyaliteitsbonus uitbetaald, zoals afgesproken in de nieuwe cao schoonmaak. Deze krijg je als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Om duidelijk te maken waar je aan moet voldoen en welke situaties kunnen voorkomen, heeft de RAS een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Blog Ronald Bruins: Wie de mensen heeft, heeft de markt 

Blog Ronald Bruins: Wie de mensen heeft, heeft de markt

Groot, klein of middelgroot… Ze worstelen allemaal met dezelfde vraag: kunnen we kosten als gevolg van de cao-verhogingen doorberekenen aan onze klanten? Op basis van de bestaande cao-afspraken stegen de lonen per 30 juni 2024 met 5,5 procent. Maar die stap was al ingecalculeerd, stelde ook Paul Fok, voorzitter van SIEV, tegenover Service Management. De eerstvolgende keer wordt daarmee spannender. Dat is dan 1 januari 2025 met 3 procent. Daarna volgen verhogingen per 1 juli 2025 en 1 januari 2026.

Schoonmaakbedrijven positief over nieuwe cao schoonmaak: "Loon verhogen doe je om de poort open te zetten" 

Schoonmaakbedrijven positief over nieuwe cao schoonmaak: "Loon...

De nieuwe cao schoonmaak- en glazenwassersbranche ligt er en de branche werkt er ondertussen alweer twee maanden onder. Met nieuwe loonsverhogingen, een vastgelegde reiskostenvergoeding en loyaliteitsbonus en nieuwe afspraken over opleidingen en het aantrekkelijk houden van het vak, is het weer even inregelen voor schoonmaakbedrijven. Hoe kijkt de branche aan tegen de nieuwe cao? We vroegen een groot, midden en klein bedrijf om een dwarsdoorsnede van de branche te krijgen.

Highlights nieuwe cao in 2025 

Highlights nieuwe cao in 2025

Eerder hebben we een bericht over de highlights in de nieuwe cao per 1 juli 2024 geplaatst. Nu zetten we alvast de highlights voor 2025 op een rijtje.