Vebego Participatie introduceert Participatie@Work om meer werkzoekenden te helpen

Vebego Participatie introduceert Participatie@Work om meer werkzoekenden te helpen

Een betaalde baan vinden is niet altijd makkelijk, laat staan voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast maakt de krappe markt het niet makkelijk. Er zijn vele redenen te bedenken waarom mensen moeilijker een baan kunnen bemachtigen, maar motivatie is er zeker geen een. Vebego Participatie, Mens Ontwikkel Bedrijf (MOB) Landgraaf en gemeente Landgraaf hebben een intentieverklaring ondertekend om het project Participatie@Work vorm te geven.

Enerzijds uitstroom van werkzoekenden creëren en anderzijds het groeiend tekort aan schoonmaakmedewerkers kleiner maken. Dat is het doel van het nieuwe project Participatie@Work. De initiatiefnemers willen met het project alle werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, met arbeidsvermogen, activeren en duurzaam aan het werk krijgen of houden.

De uitwerking

Door middel van aanpassing in werkprocessen, verbreding van taken en werkactiviteiten en meer tijd voor ontwikkeling en groei wil Participatie@Work ervoor zorgen dat de huidige werkzoekenden een plek binnen de organisatie krijgen en het vroegtijdig beëindigen van plaatsingen voorkomen. Om het project leven te geven heeft Vebego Participatie samen met gemeente Landgraaf op geschikte werklocaties een leerwerkbedrijf opgezet, genaamd Participatie@Work. Binnen het leerwerkbedrijf staat combinatie van werken en leren en de persoonlijke aandacht voor de werknemer centraal.

Uiteindelijke duurzame participatie

‘’Het doel en de kracht van deze samenwerking ligt in het vormgeven van een arrangement waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt zo ver als mogelijk wordt verkleind door leren en werken op locatie met als uiteindelijke doel een duurzame participatie op de reguliere arbeidsmarkt voor medewerkers behorend tot de doelgroep,’’ aldus Vebego Participatie, onderdeel van Vebego Cleaning Services.

Poonawalla Science Park kiest vol vertrouwen voor Vebego Facility Solutions

Poonawalla Science Park kiest vol vertrouwen voor Vebego Facility Solutions

Poonawalla Science Park B.V. (PSP) is eigenaar en beheerder van Utrecht Science Park Bilthoven. Op deze campus werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Het bedrijf koos voor de facilitaire dienstverlening voor Vebego Facility Solutions.

Ook Vebego en ISS scoren hoog in MT500

Ook Vebego en ISS scoren hoog in MT500

CSU staat niet als enige schoonmaakbedrijf hoog in de MT500. Ook Vebego en ISS Facility Services scoren goed in de jaarlijkse ranglijst van Management Team (MT500) van MT/Sprout.

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven Gom, Vebego Cleaning Services en CSU, brancheorganisatie Schoonmakend Nederland en de scholen van Stichting BOOR, Yulius Onderwijs en Horizon hebben op dinsdag 25 juni de samenwerkingsovereenkomst Facilidoor voor PROVSO ondertekend. De samenwerking is uniek. Nooit eerder sloegen werkgevers uit de schoonmaakbranche op deze manier de handen ineen om leerlingen van het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) de stap van school naar werk te laten zetten.

Visie Vebego: "We creëren betekenisvolle banen voor iedereen die kan en wil werken"

Visie Vebego: "We creëren betekenisvolle banen voor iedereen die kan en wil werken"

Uit de cijfers van het marktonderzoek van Service Management maken we op dat, ondanks de grote personeelstekorten, de historisch hoge inflatie en de voortdurende kostenstijgingen, de schoonmaaksector groei weet vast te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Om daar een beeld van te krijgen, legde Service Management de bestuurders van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland een aantal vragen voor. Want waar uitdagingen zitten, ziet de branche bij uitstek kansen om verder te groeien. Vandaag deelt Mark Keur, algemeen directeur van Vebego, zijn visie.