Toelating desinfectiemiddelen Ctgb

Toelating desinfectiemiddelen Ctgb

De door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgegeven vrijstellingen voor desinfectiemiddelen tegen het coronavirus verlopen in maart 2021. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) krijgt momenteel veel vragen van bedrijven met nu vrijgestelde desinfectiemiddelen op de markt. Zij willen graag weten hoe ze hiervoor een (permanente) toelating kunnen krijgen.

Daarom heeft het Ctgb een video online geplaatst met uitleg over de stappen van het aanvraagproces onder overgangsrecht. In de presentatie is ook de verkorte beoordelingsprocedure opgenomen die mogelijk is sinds 1 september. Producenten van desinfectiemiddelen kunnen daarmee via een kortere route op de markt blijven met hun middelen. Het overgangsrecht is van toepassing op middelen met een werkzame stof die op dit moment nog in Europa wordt beoordeeld.

Gratis webinar

Voor degenen die na het bekijken van de video nog vragen heeft biedt het Ctgb de mogelijkheid ze te stellen. Deze vragen zullen dan worden behandeld tijdens een Webinar op maandag 14 december van 10.30 tot 12.00 uur. Ook tijdens het webinar is er de mogelijkheid vragen te stellen die nog niet waren ingezonden. Meer informatie is terug te vinden in de video van Ctgb.

Lees ook:

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet onderschatten"

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet...

Achter het 'kleine kamertje' gaat een hele wereld schuil, vol met innovaties en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, digitalisering en beleving. Want dat zijn op dit moment dé trends die de Nederlandse toiletten domineren, zegt Bob Hofkamp, Head of Marketing en Sales bij CWS.

Blog André de Reus: Nederlandse schoonmaakkennis internationaal ingezet

Blog André de Reus: Nederlandse schoonmaakkennis internationaal...

Het Europese Erasmus+ programma voorziet in allerlei onderzoeken en studies voor een groot aantal belangrijke maatschappelijke activiteiten. Zo werd Nederland, met SVS-opleidingen als regie, betrokken bij twee langdurige onderzoeken, namelijk 'Ergonomisch werken in de schoonmaaksector' en 'Veilig schoonmaken tijdens een pandemie'.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.