Landal Reeuwijkse Plassen winnaar toiletonderzoek 2022

Landal Reeuwijkse Plassen winnaar toiletonderzoek 2022

Vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk (Zuid-Holland) is de winnaar geworden van het toiletonderzoek 2022 van Service Management en de Facility Trade Group.

“We hebben een gastvrij ontvangst hoog in het vaandel staan en daar hoort een schoon, fris en goed ogend toilet bij.”

Op het openbare toilet tussen de supermarkt en de receptie van het vakantiepark werden door de onderzoekers nul bacteriekolonies aangetroffen. Daarmee scoorde dit toilet ruim beter dan de daaropvolgende als schoonste geteste toiletten. Daarnaast gaf de onderzoeker die het toilet testte de wc visueel ook nog eens een tien en de staat van het geheel werd met een negen beoordeeld. Hygiënebewust zijn ook de no touch-kranen die het vakantiepark in gebruik heeft. Al met al reden voor Service Management, het grootste platform in de professionele schoonmaak, en de schoonmaakgroothandel Facility Trade Group om naar Reeuwijk af te reizen. Met de oorkonde voor schoonste toilet van Nederland (in totaal werden er 150 toiletten getest door heel het land), gebak en bloemen.

Gastvrij ontvangst

Daar toonden Tahir Gasimov en Yusuf Celik, schoonmakers in dienst van schoonmaakbedrijf Asito en verantwoordelijk voor onder andere de openbare toiletten bij dit Landal-park, zich verheugd over de verkiezing. Het applaus voor hen kwam van Chantal Bakker, Projectleider bij Asito, en Arjan van Esveld, Parkmanager van Landal De Reeuwijkse Plassen. Die laatste: “We hebben een gastvrij ontvangst hoog in het vaandel staan en daar hoort een schoon, fris en goed ogend toilet bij. Het feit dat we hebben gewonnen is ook bijzonder, omdat we nog niet zo lang bestaan: sinds december 2016. In die tijd zijn we een drukbezocht park geworden. Ook nu zijn alle vakantiehuisjes bezet. Dat we het dan zo schoon weten te houden, is een compliment voor beide mannen die zich daar continu voor inzetten.”

Wil je meer weten over de ervaringen van de testers van het Nationaal Toiletonderzoek? Of ben je benieuwd naar de nieuwste toilettrends? Je leest erover in het nieuwe digimagazine Service Management 5! >>




Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes 

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes

Uit internationaal onderzoek van Tork (Verenigde Staten, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) blijkt dat bijna de helft van de respondenten (44 procent) zich angstig voelt bij het gebruik van openbare sanitaire ruimtes. Zij voelen zich niet veilig en nemen minder graag deel aan sociale activiteiten in het openbaar om openbare sanitaire ruimtes te vermijden.