Belastingkorting moet lasten lagere inkomens verlichten

Belastingkorting moet lasten lagere inkomens verlichten

Als de prijzen voor energie en levensonderhoud zo hoog blijven als ze nu zijn, kunnen veel huishoudens op termijn in de problemen komen. Daarom komt het kabinet volgend jaar wellicht met een belastingkorting voor werkenden. Dat laat de (link: https://nos.nl/artikel/2432080-kabinet-wil-met-belastingkorting-werkende-armen-helpen text: NOS target: _blank) weten.

De korting is bedoeld om mensen met een laag of gemiddeld inkomen wat meer financiële ruimte te geven. Ze hoeven met de belastingkorting minder belasting te betalen. Het Centraal Planbureau (CPB) publiceerde vorige week een rapport waarin een donker scenario werd geschetst. In het ergste geval zouden 1,2 miljoen huishoudens hun lasten op termijn niet meer kunnen dragen als de prijzen zo blijven. De belastingkorting moet die mensen dus helpen. Dat zou dan wel pas vanaf volgend jaar in werking treden. In augustus besluit het kabinet over de maatregel.

Verhoging minimumloon

Met de maatregel wil het kabinet ook inzetten op het verminderen van de enorme arbeidsmarktkrapte waarmee veel sectoren kampen. De maatregel spoort parttimers namelijk ook aan om meer uren te gaan werken. Ten slotte is het kabinet van plan het minimumloon te verhogen naar een ruime 12 euro. Dat zit nog wel onder het Europese advies van 14 euro, dat de EU vorige week met een nieuw akkoord betoogde.

Bron: NOS

Nederlanders met minimumloon gaan er vanaf 1 juli op vooruit

Nederlanders met minimumloon gaan er vanaf 1 juli op vooruit

Werkenden die het minimumloon verdienen, gaan er minstens 38 euro op vooruit. Het nettosalaris stijgt per 1 juli met een toename van 1,89 procent, blijkt uit berekeningen van HR-dienstverlener Visma | Raet. De aanleiding? Het stijgen van het bruto minimumuurloon van 13,27 euro naar 13,68 euro.

Tijd voor de btw-aangifte! Check antwoord op de meest gestelde vragen

Tijd voor de btw-aangifte! Check antwoord op de meest gestelde vragen

Ruim twee miljoen ondernemers kunnen hun btw-kwartaalaangifte voor 31 oktober over het derde kwartaal aangeven. Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat ruim 140.000 ondernemers in het tweede kwartaal te laat waren met hun btw-aangifte of -betaling. Om ondernemers op weg te helpen, geeft Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter van de Belastingdienst, antwoord op de meest gestelde vragen.

Meer geld beschikbaar om statushouders aan werk te helpen

Meer geld beschikbaar om statushouders aan werk te helpen

Het kabinet trekt de komende drie jaar 37,5 miljoen euro uit om meer vluchtelingen met een verblijfsstatus, statushouders, aan werk te helpen. ''Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen aan de samenleving. Betaald werk is een belangrijke manier om dat te bereiken, juist ook voor statushouders. Met werk kunnen statushouders sneller een bestaan opbouwen in Nederland, sneller de taal en de maatschappij leren kennen en bijdragen aan die samenleving,'' laat minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten. Het grootste deel van het bedrag is bestemd voor regionale verbinders, proeven met startbanen en een subsidieregeling voor werkgevers om het makkelijker te maken om statushouders aan te nemen.

Brancheorganisaties dienen petitie in tegen verhoging minimumloon

Brancheorganisaties dienen petitie in tegen verhoging minimumloon

Veel ondernemers zijn ongerust. Als het nieuwe wetsvoorstel, dat een andere berekening van het minimumloon beoogt, groen licht krijgt gaan de lonen snel stijgen. Ze vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Ruim twintig brancheorganisaties, die tienduizenden werkgevers vertegenwoordigen, overhandigen daarom een petitie aan leden van de Eerste Kamer.