Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2023 is geopend

Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2023 is geopend

Schoonmaakbedrijven en eigen diensten kunnen hun uitblinker(s) aanmelden voor de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2023 tot 15 juni. Het thema voor de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2023 is Simply. The best. Waarom? "Vaak wordt gedacht dat schoonmaak simpel is. Nee, schoonmaken is echt een vak. Gediplomeerde en gespecialiseerde schoonmakers zijn topsporters, zij doen hun best, zij zorgen voor een 'best gevoel' van wie dan ook", aldus de twee organisatoren Petra de Bruin en Esther van der Lelie.

De Schoonmaker van het Jaar-verkiezing staat open voor alle schoonmakers en specialistische reinigers op de werkvloer in Nederland. Per organisatie mogen drie schoonmakers en/ of specialistische reinigers worden genomineerd. Aan de hand van vijf "simpele" vragen kunnen de schoonmakers en specialistische reinigers kans maken op de winst. Na de sluiting van de inschrijving kunnen twee juryleden tussen 15 juni en 15 augustus langskomen op locatie en kennismaken met de kandidaat. Op 15 augustus maakt de verkiezingsorganisatie de tien finalisten bekend en volgt het verkiezingsfeest op 20 september 2023.

Voorwaarden

De onafhankelijke jury beoordeelt onder meer over de inzet en betrokkenheid, motivatie, kennis en ervaring, vaardigheden en communicatie van de kandidaat. Ook wordt gekeken naar wat de kandidaat onderscheidt van andere schoonmakers en hoe de kandidaat het schoonmaakvak uitdraagt. Iedere kandidaat dient minimaal 24 uur per week als schoonmaker of specialistische reiniger in Nederland werkzaam te zijn.

Via de aanmeldpagina kunnen de werknemers worden opgegeven.