Doe mee met de pilot Werkdrukmeter

Doe mee met de pilot Werkdrukmeter

Inzicht hebben in de werkdruk van je medewerkers is van groot belang en de werkdrukmeter kan je daarbij helpen. Om de werkdrukmeter onder de aandacht te brengen start de code schoonmaak met de pilot Werkdrukmeter. Dit gebeurt onder supervisie van de RAS.

Hoge werkdruk kan leiden tot lichamelijke en mentale klachten, verminderde productiviteit en (langdurig) ziekteverzuim. Dat is uiteindelijk ook vaak terug te zien in de kwaliteit van het werk en de sfeer op de werkvloer. Inzicht hebben in de werkdruk bij jouw medewerkers is dus van groot belang. De werkdrukmeter kan je daarbij helpen. De werkdrukmeter geeft een volledig beeld van de werkdruk, inclusief de mogelijke redenen en effecten daarvan.

Voordelen juiste werkdruk

Voor schoonmakers levert dit een gezondere en prettigere werkomgeving op en voor schoonmaakbedrijven gemotiveerde medewerkers bij wie de duurzame inzetbaarheid toeneemt. Het voordeel voor opdrachtgevers is een partnership met het schoonmaakbedrijf dat de kwaliteit van de schoonmaak en het werkplezier van iedereen doet toenemen. De werkdrukmeter is een mooi instrument om de werkdruk binnen het team te definiëren en op te lossen én om met elkaar in gesprek te gaan.

Pilot Werkdrukmeter

De werkdrukmeter is al enkele jaren in ontwikkeling. De meest recente versie is gemakkelijk in gebruik, overzichtelijk en geeft aanbevelingen op basis van de aandachtsgebieden. Om hiervoor meer aandacht te krijgen, voeren de code schoonmaak en de RAS de pilot uit. hiervoor is de RAS op zoek naar deelnemers (schoonmaakbedrijven in combinatie met opdrachtgevers). De gezochte deelnemers zullen begeleid worden in het gehele proces. Meedoen aan de pilot is geheel gratis voor de deelnemers. De enige kosten zullen liggen in het vrijmaken van tijd voor de medewerkers.

Meer informatie over de pilot en aanmelden vind je bij de code schoonmaak >>

Lees ook:

SVS maakt resultaten en adviezen onderzoek ergonomie bekend

SVS maakt resultaten en adviezen onderzoek ergonomie bekend

Schoonmaken wordt beschouwd als middelzware arbeid. Een erg actueel onderwerp, gezien de uitgebreide politieke discussies over vroegpensioen bij zware beroepen en de focus op ergonomie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Maar wat betekent middelzware arbeid? Het ErgoClean-project van Erasmus+, met SVS Opleidingen als Nederlandse partner, ging op zoek naar het antwoord met behulp van slimme inspanningsmetingen.

RAS tipt: Werkwijzer Lichamelijke belasting voor schoonmakers

RAS tipt: Werkwijzer Lichamelijke belasting voor schoonmakers

Heb je als schoonmaker last van lichamelijke klachten tijdens je werk of wil je die juist voorkomen? Dan kun je de Werkwijzer Lichamelijke belasting van de RAS gebruiken als hulpmiddel.

Buitensporige flexibiliteit vanwege flexibele contracten slecht voor welzijn werknemers

Buitensporige flexibiliteit vanwege flexibele contracten slecht voor...

Onlangs verdedigde José Gabriel Carreño zijn proefschrift, getiteld Three Essays on Wage Compensation and Flexible Contracts. In zijn onderzoek ontdekte dat lange tijd werken op flexibele contracten kan leiden tot een verminderd gevoel van welbevinden onder werknemers.

Vebego: "Bij duurzame inzetbaar hoort ook werkgeluk"

Vebego: "Bij duurzame inzetbaar hoort ook werkgeluk"

Vebego is als familiebedrijf altijd gericht geweest op de menselijkheid van het bedrijf. De medewerkers staan dan ook op de eerste plaats. Op de website van het schoonmaakbedrijf vertellen Lisette Stoeten, Teamlead People & Health en Anja van Willegen, HR Business Partner ASML & Schiphol, hoe zij vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in de praktijk vormgeven.