RAS tipt: Werkwijzer Lichamelijke belasting voor schoonmakers

RAS tipt: Werkwijzer Lichamelijke belasting voor schoonmakers

Heb je als schoonmaker last van lichamelijke klachten tijdens je werk of wil je die juist voorkomen? Dan kun je de Werkwijzer Lichamelijke belasting van de RAS gebruiken als hulpmiddel.

De Werkwijzer Lichamelijke belasting is een hulpmiddel om passende werkzaamheden te vinden bij lichamelijke klachten. De werkwijzer geeft tips om de lichamelijke belasting voor de verschillende werkzaamheden in de schoonmaak te beperken. Deze tool is een hulpmiddel bij het gesprek tussen medewerker en leidinggevende. De tips uit de werkwijzer zijn voor veel mensen van toepassing, hij neemt in acht dat er in individuele gevallen verschillen kunnen zijn. Daarbij geeft hij geen absolute zekerheid bij specifieke gevallen. Maar de uitkomst kan wel een beginpunt zijn om verder te praten met de leidinggevende of bedrijfsarts.

Hoe werkt de werkwijzer?

In de werkwijzer kun je klikken op het deel (of delen) van je lichaam waar je last van hebt. Er komt dat een aantal vragen tevoorschijn. Wanneer je antwoord hebt gegeven op deze vragen zie bij resultaat welke werkzaamheden je nog wel of waarschijnlijk beter niet kunt doen. Door op een van deze werkzaamheden te klikken, krijg je meer informatie, praktische tips en adviezen over hoe je deze werkzaamheden het beste kunt doen. Mocht je nog geen klachten of blessures hebben, maar deze graag willen voorkomen, dan kun je natuurlijk ook op de verschillende werkzaamheden klikken zonder vragen te beantwoorden.

Bekijk de werkwijzer >>

Lees meer: