Organisatie Dag van de Schoonmaker maakt eindspurt

Organisatie Dag van de Schoonmaker maakt eindspurt

Over twee weken is het zover. "Bedankt, jij maakt het verschil!" Deze pluim verdienen álle schoonmakers van Nederland. Dagelijks, maar zeker op vrijdag 14 juni in de vorm van aandacht, een compliment of attentie. De organisatie constateert dat de belangstelling voor de dag wat terugloopt en zet daarom een eindspurt in.

Vorig jaar deden 238 schoonmaakbedrijven, eigendiensten en opdrachtgevers mee en bedankten zij 137.480 (specialistische) schoonmakers op De Dag van de Schoonmaker. "Het vak wordt meer en meer gewaardeerd, dat bewijzen al deze bedrijven", zegt Petra de Bruin van de organisatie achter het event. "Dus dit jaar is gekozen voor het thema: waardering. Al meer dan 120 bedrijven gunnen dat 66.250 schoonmakers op vrijdag 14 juni. En… aanmelden kost niets. Dus zet de eindspurt in, want het levert nog meer waardering op."

Negende keer de dag van de schoonmaak

“We vieren dit jaar voor de negende keer De Dag van de Schoonmaak. Zij zetten alle schoonmakers en specialistisch reinigers, zoals glazenwassers, gevelreinigers, vloeronderhoudsmedewerkers, huishoudhulpen, cleanroom en industrieel schoonmakers, in het zonnetje”, zeggen Marlies, Petra, Carlijn en Denise, de vier vrijwilligers van De Dag van de Schoonmaker.

Hygiëne essentieel voor welzijn

“In heel Nederland, op elke plek en op ieder moment beleven we de waarde van hygiëne. Hygiëne is essentieel voor ons welzijn. Door hun toegevoegde waarde voor ons aller welzijn verdienen de schoonmakers waardering én aandacht én respect. Het schoonmaakvak is onmisbaar, te vaak onzichtbaar en te vaak onderschat. Daarom kiezen we voor waardering”, legt het organisatieteam uit. “Alle (specialistische) schoonmakers in dienst of eigendienst gunnen we elke dag een fijne dag met waardering. Op De Dag van de Schoonmaker verdienen alle schoonmakers een bedankje. We wensen iedereen nu al een stralende dag.”

Lees meer: