Omzetcijfer 2023 volgens Vebego hoger dan eerder aangeleverd

Omzetcijfer 2023 volgens Vebego hoger dan eerder aangeleverd

Vebego Cleaning Services zegt in een reactie op het Service Management omzetonderzoek dat haar omzetcijfer over 2023 hoger ligt dan het bedrijf eerder heeft aangeleverd. We publiceerden woensdag 319.950.000 euro op basis van de aangedragen cijfers, maar dat moet volgens communicatieadviseur Yvonne van Bruggen 470.285.000 euro zijn.

Vebego zou daarmee qua omzet het tweede schoonmaakbedrijf van Nederland worden. CSU rapporteerde 540.000.000 euro en Gom 334.076.004 euro. Van Bruggen: "Sinds jaren worden de omzetcijfers die wij realiseren in de schoonmaakbranche opgenomen in de lijst van Service Management, nu onderdeel van de website van Facto. In het verleden gebeurde dat onder de naam Hago Totaal. Nu onze schoonmaakdienstverlening onder de naam Vebego opereert, worden de cijfers logischerwijs ook onder deze naam gepubliceerd."

Een deel ontbreekt

"De cijfers die in eerste instantie opgenomen waren in de lijst met omzetcijfers, omvatten slechts de cijfers van Vebego Cleaning Services inclusief Vebego Participatie, onderdeel van Vebego Cleaning Services", vervolgt Van Bruggen. "Deze cijfers geven echter geen compleet beeld van onze schoonmaakdienstverlening onder de vlag van Vebego. De cijfers voor Hago Zorg, Hago Airport Services en de overgenomen partij Hectas ontbreken. Deze werden de voorgaande jaren ook altijd meegenomen in de cijfers van Hago Totaal. Met de aanpassing is nu een correct vergelijk met onze omzet over de afgelopen jaren mogelijk en wordt een getrouwe weergave van de cijfers geboden."

Een aanvulling

Namens de redactie van Service Management reageert hoofdredacteur Ronald Bruins: "We zijn bij de totstandkoming van het omzetonderzoek afhankelijk van de cijfers die schoonmaakbedrijven bij ons aanleveren. In dit geval hebben we ons gebaseerd op wat Vebego zelf had aangedragen toen we de lijst maakten. We hebben toentertijd nog geïnformeerd of het klopte, omdat we een verschil constateerden. Op die vraag werd destijds bevestigend gereageerd. Deze melding is daarmee dus een aanvulling op wat we eerder publiceerden."

Lees meer: