Schoonmaak deze zomer populair vakantiebaantje

Schoonmaak deze zomer populair vakantiebaantje

De strijd om vakantiekrachten is deze zomer in volle gang. Vooral schoonmaakwerk is gewild, vanwege het hoge uurtarief van 18 tot 20 euro per uur. Dat is bijna 10 euro boven het minimumloon voor achttienjarigen.

Tegenwoordig hoef je je niet meer de hele zomer in het zweet te werken om een beetje te kunnen genieten van je vakantie. Het minimumloon voor een achttienjarige ligt op 6,84 euro per uur. Toch zie je steeds vaker dat werkgevers het dubbele bieden, vanwege de krappe arbeidsmarkt. Vaste krachten gaan alsnog vaak in de piek in de zomer op vakantie, terwijl het werk gewoon doorloopt.

Schoonmaakklussen doen het goed

Steeds meer jongeren zoeken ook een flexibele, maar goedbetaalde bijbaan. Platforms zoals YoungOnes spelen in op die vraag. Bij hun kunnen freelancers zelf hun tarieven bepalen en direct reageren op klusaanbiedingen. Transparantie en flexibiliteit zijn aantrekkelijk voor studenten, zien ze bij het platform. Schoonmaakklussen doen het erg goed, want die zijn gemakkelijk op te pakken en verdienen erg goed.

Populaire vakantiebaantjes

Welke klussen zijn nog meer in trek? De goedbetaalde vooral. In de nacht werken, maar ook productpromotie, content creatie, bezorging, IT-support en koks zijn goed betaalde functies. Minder goed betaald, maar populair, zijn banen op festivals, in magazijnen en als verhuizer. Scooter- en fietsbezorgers, flyeraars en kassamedewerkers verdienen minder goed en worden daarom minder vaak gekozen.

Bron: De Gelderlander

Lees meer: