Winkelcentrum ontruimd na foutje in de schoonmaak

Winkelcentrum ontruimd na foutje in de schoonmaak

Schoonmaken is een vak, dat bleek afgelopen weekend weer eens, waarbij concentratie belangrijk is. Een foutje is snel gemaakt, ditmaal in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid. Zaterdag 24 augustus aan het einde van de ochtend moest het winkelcentrum worden ontruimd.

Het brandalarm in het winkelcentrum ging af en bezoekers werd via de intercom verzocht door de hoofdingang naar buiten te gaan. Dit meldt het AD.

Winkelcentrum blank

Reden van de ontruiming was volgens het dagblad een kapotte sprinklerinstallatie die afging in de buurt van een roltrap in het winkelcentrum, nabij de bibliotheek. De vloer stond er rond 12.00 uur blank van het water. Personeel probeerde het water, dat zelfs de parkeergarage onder Winkelcentrum Kronenburg in liep, op te dweilen. Hiervoor kwamen verschillende schoonmakers in actie.

Tegen installatie aangereden

Een woordvoerder van de brandweer meldde in het AD dat ‘een kopje’ van de sprinklerinstallatie was afgebroken. Een woordvoerder van eigenaar Wereldhave verklaarde eveneens dat de schoonmaak ’s ochtends tegen de installatie aan was gereden.

Bron: AD

Lees meer: