In augustus 6 schoonmaakbedrijven failliet

In augustus 6 schoonmaakbedrijven failliet

In augustus hebben maar liefst zes schoonmaakbedrijven de deuren moeten sluiten. Zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In augustus zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 71 minder bedrijven failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Dat is een daling van 18 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is al ruim twee jaar stijgend. In de eerste acht maanden van 2024 waren er 40 procent meer faillissementen dan in dezelfde periode van 2023.

6 schoonmaakbedrijven

In augustus zijn er dus zes schoonmaakbedrijven failliet gegaan. Daaronder waren twee eenmanszaken en vier bedrijven met personeel. In 2023 gingen er in augustus maar drie schoonmaakbedrijven failliet.

Handel en vervoer en opslag

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 307 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 51. Dat is 53 procent minder dan in juli. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Kabinet presenteert maatregelen voor betere bestaanszekerheid

Kabinet presenteert maatregelen voor betere bestaanszekerheid

Nederlanders meer zekerheid bieden over werk en inkomen. Dat is het doel van de maatregelen op het terrein van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die het kabinet onlangs presenteerde. Hoewel Nederland een welvarend land is, zijn er mensen met zorgen over of ze hun boodschappen wel kunnen betalen, een vast contract kunnen krijgen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. Het kabinet zet in het regeerprogramma daarom in op het verstevigen van de koopkracht, een brede aanpak van armoede en schulden, meer mensen aan het werk krijgen, het tegengaan van schijnzelfstandigheid, het vereenvoudigen van regelingen en een extra inzet op integratie.

Nieuwe cao schoonmaak algemeen bindend verklaard

Nieuwe cao schoonmaak algemeen bindend verklaard

De cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf is door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen bindend verklaard. Dit leidt er onder andere toe dat alle schoonmaakbedrijven de cao moeten gaan toepassen.

Minister betreurt keuze FNV voor kritiek op pensioenvoorstel zwaar werk via media

Minister betreurt keuze FNV voor kritiek op pensioenvoorstel zwaar werk via media

Minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft het "inhoudelijke commentaar" van vakbond FNV op het voorstel tot een vroegpensioenregeling voor zware beroepen in de krant moeten lezen, zegt hij. De bewindsman wil graag met de bond en werkgevers in gesprek over een nieuwe zwaarwerkregeling. "Ik vind het vooral jammer dat dat gesprek niet aan tafel plaatsvindt, maar nu via de band. En dat hoeft voor mij niet."

Bonden woedend op beoogd quotum en inkomenseis vroegpensioen kabinet

Bonden woedend op beoogd quotum en inkomenseis vroegpensioen kabinet

De vakbonden zijn woedend over het aanbod van minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om de vroegpensioenregeling voor mensen met zwaar werk voort te zetten. Het kabinet wil het aantal mensen dat jaarlijks gebruikmaakt van de regeling gaan begrenzen op 15.000. Daarnaast worden mensen die boven 74.000 euro bruto per jaar verdienen voortaan uitgesloten.