Zomerse luistertips voor schoonmaakprofessionals

Zomerse luistertips voor schoonmaakprofessionals

Op de camping, aan het strand of gewoon in de tuin: droom jij 's zomers ook graag weg bij een goede podcast? Service Management tipt mooie podcasts speciaal voor professionals in de schoonmaak en glasbewassing. Leuk én leerzaam!

High Frequency Podcast met Rahma el Mouden

Op 9 juni 2024 gingen Ali Barangouch en Jamal Dahbi van de High Frequency Podcast in gesprek met zakenvrouw Rahma el Mouden. Ze vertelde over haar zakenleven, carrière bij SVS Opleidingen en het oprichten van haar eigen schoonmaakbedrijf.

Beluister de High Frequency Podcast >>

Sustainable Hero Talks met CSU duurzaamheidsmanager Niels van Geenhuizen

Hoe verduurzamen we de facilitaire keten op het gebied van thema's als duurzaam aanbesteden, schoonmaken en afvalinzameling? Voor antwoorden op deze vraag beluister je de podcast Sustainable Hero Talks, met manager duurzaamheid bij CSU Niels van Geenhuizen.

Beluister de Sustainable Hero Talks >>

Achter de schermen bij met Marian Wiarda van de Forensische Zorgspecialisten

Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van de Gemeente Utrecht voor een kenniscommunity over duurzaamheid, groeide uit tot het behalen van de gouden status van de Milieuthermometer Zorg en de ondertekening van de Green Deal 3.0. Marian Wiarda, Manager Service Centrum van de Forensische Zorgspecialisten, begeleidde dit gehele traject en is nog steeds dagelijks bezig met duurzaamheid. In de laatste aflevering van de podcast 'Achter de schermen bij' gaat ze dieper in op het proces en deelt ze haar ervaringen.

Beluister de podcast Achter de schermen bij >>

Kraakhelder over inclusiviteit in de schoonmaak

Breedweer Facilitaire Diensten maakte de podcastserie Kraakhelder. Inge Diepman praat in de zesdelige podcastserie niet over, maar met de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. Zo staat in de eerste aflevering Marc, een crossdresser die pas op 55-jarige leeftijd op kantoor zijn ware gezicht laat zien, centraal.

Beluister de podcastserie Kraakhelder >>

Spotless, de podcastserie van de Interclean

Ter voorbereiding op de Interclean, die eerder dit jaar plaatsvond in de RAI Amsterdam, maakte de Intercleanorganisatie een serie podcast met experts uit de internationale schoonmaakbranche. Verschillende onderwerpen passeren de revue, van duurzaamheid tot toilethygiëne.

Beluister de podcasts van de Interclean >>

Lees meer:

Slechts helft werkend Nederland kent schoonmaker bij naam

Slechts helft werkend Nederland kent schoonmaker bij naam

Bijna acht op de tien werkende Nederlanders beschouwt schoonmakers als waardevolle collega's. Toch kent slechts 53 procent de schoonmaker van zijn werkplek bij naam. Ook overweegt ruim de helft van werkend Nederland een andere baan te zoeken als de werkomgeving vies en niet opgeruimd is. Dat blijkt onderzoek van schoonmaakbedrijf Vebego Cleaning Services in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect onder 1.008 werkenden in Nederland.

Minister Van Hijum houdt vertrouwen in akkoord vroegpensioen

Minister Van Hijum houdt vertrouwen in akkoord vroegpensioen

Het kabinet heeft er nog steeds vertrouwen in met de vakbonden tot een akkoord te komen over een vroegpensioenregeling voor zware beroepen, zei minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Hij is wel "teleurgesteld" dat de bonden nog steeds niet willen praten.

Kabinet presenteert maatregelen voor betere bestaanszekerheid

Kabinet presenteert maatregelen voor betere bestaanszekerheid

Nederlanders meer zekerheid bieden over werk en inkomen. Dat is het doel van de maatregelen op het terrein van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die het kabinet onlangs presenteerde. Hoewel Nederland een welvarend land is, zijn er mensen met zorgen over of ze hun boodschappen wel kunnen betalen, een vast contract kunnen krijgen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. Het kabinet zet in het regeerprogramma daarom in op het verstevigen van de koopkracht, een brede aanpak van armoede en schulden, meer mensen aan het werk krijgen, het tegengaan van schijnzelfstandigheid, het vereenvoudigen van regelingen en een extra inzet op integratie.

In augustus 6 schoonmaakbedrijven failliet

In augustus 6 schoonmaakbedrijven failliet

In augustus hebben maar liefst zes schoonmaakbedrijven de deuren moeten sluiten. Zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).