Mark Keur (Vebego) opgenomen in lijst Inclusive30

Mark Keur (Vebego) opgenomen in lijst Inclusive30

Mark Keur, CEO van Vebego Cleaning Services, is toegevoegd aan een select gezelschap van dertig inclusieve leiders en inspirators. MT/Sprout ging voor het vierde jaar op rij op zoek naar leiders die streven naar een betere wereld, door het bedrijfsleven meer divers, inclusiever en gelijkwaardiger te maken.

Bij Vebego Cleaning Services staat het bieden van mogelijkheden voor iedereen in de samenleving hoog in het vaandel. Bij het schoonmaakbedrijf werken 8.000 medewerkers, waarvan 1.200 mensen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zelf spreken ze bij Vebego van 'aanpakkers'. Keur: "Werk geven dat bij ze past en kansen geeft om zich te blijven ontwikkelen. Dat is goed voor henzelf, voor ons én draagt bij aan een beter Nederland. Hier kom ik iedere dag mijn bed voor uit."

Inclusive30

De Inclusive30 is een jaarlijkse ranglijst van dertig mensen die zich inzetten voor inclusiviteit en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven. MT/Sprout selecteert de lijst op basis van onderzoek en publieke nominaties. De lijst omvat leiders, experts, dienstverleners, en rolmodellen die een meetbaar, aantoonbaar of inspirerend verschil maken in de bevordering van inclusiviteit en diversiteit.

Andere discussies en meer samenwerking

Keur is dit jaar dus ook opgenomen in de lijst. Bij Vebego zetten ze actief in op diversiteit in alle facetten van het bedrijf. Je vindt bijna honderd verschillende nationaliteiten onder de collega's en 25 procent van de medewerkers is niet van Nederlandse afkomst. Ook bestaat het directieteam voor de helft uit vrouwen. Keur: "Met als positief gevolg dat de discussies nu anders zijn en er meer samengewerkt en naar elkaar geluisterd wordt."

Lees meer:

Werkgeversorganisaties pleiten voor meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgeversorganisaties pleiten voor meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgevers kunnen meer doen om hun werkplek toegankelijk te maken voor mensen met een arbeidsbeperking, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. Met een actieverklaring willen de werkgeversorganisaties knelpunten op de werkvloer wegnemen, zodat de arbeidsmarkt inclusiever wordt. De twee organisaties hebben de verklaring tijdens de Paralympische Spelen in Parijs overhandigd aan staatssecretaris Jurgen Nobel (Participatie en Integratie).

Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders gepubliceerd

Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders gepubliceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling 'ondersteuning werkgevers inzet statushouders' gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vrijdag 14 juni vond de veertiende editie van de Zuidas Run in Amsterdam-Zuid plaats. Dit jaar renden ook 48 collega's van Vebego mee. Een nieuws record voor de dienstverlener en daar zijn ze trots op.

Luistertip: laatste podcast Kraakhelder met directeur Breedweer

Luistertip: laatste podcast Kraakhelder met directeur Breedweer

In de voorlopig laatste podcast uit de serie KraakHELDer van Breedweer Facilitaire Diensten gaat Inge Diepman in gesprek met directeur Jack Stuifbergen. Zijn missie: de wereld een stukje mooier maken en een inclusieve maatschappij creëren waarin iedereen gelukkig is en in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien.