Asito organiseert weer jaarlijkse evenement Asito samen eten

Asito organiseert weer jaarlijkse evenement Asito samen eten

Van 7 t/m 11 oktober organiseert schoonmaakbedrijf Asito het jaarlijkse evenement Asito samen eten. Gedurende deze week komen collega's, klanten en andere betrokkenen op bijna zestig locaties door heel Nederland samen om te eten en elkaars cultuur te ontdekken.

Adriaan Belonje, algemeen directeur van Asito, benadrukt het belang van samenkomen: “Samen eten verbindt. Bij Asito werken meer dan honderd nationaliteiten. De kracht van Asito ligt in het samen doen. We vinden het belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaars cultuur en achtergrond, zowel binnen onze teams, als in de relatie met onze klanten. Dit legt de basis voor wederzijds begrip en respect.”

Van Den Helder tot Maastricht

Dit jaar wordt er gedurende de week op bijna zestig locaties samen gegeten, verspreid van Den Helder tot Maastricht. Die locaties zijn van Asito, klanten en zelfs thuis bij collega’s. Op elke locatie wordt het samen eten naar eigen invulling georganiseerd.

Cultuur proeven

Sinds 2011 is Asito samen eten (voorheen: Nationaal Integratie Diner) een initiatief van Asito. Inmiddels is het uitgegroeid tot een landelijk evenement waar ze duizenden mensen met elkaar verbinden door samen te koken, te eten en te proeven van elkaars cultuur. Het samen eten sluit daarmee goed aan op het karakter van Asito: het samen doen. In de week van Asito samen eten proeven mensen uit alle lagen van de organisatie van elkaars cultuur door te koken, gezamenlijk te eten en elkaar te ontmoeten. Iedereen die mee wil doen, kan meedoen.

Lees meer: